16 Sep 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Derfor skal dit kryds gå til Folkebevægelsen

Læserbrev

Derfor skal dit kryds gå til Folkebevægelsen

Søndag er der parlamentsvalg. Brug et par minutter af dit liv på at læse, hvorfor jeg tænker, at vi skal have dit kryds, opfordrer Karina Rohr Sørensen, kandidat for Liste N.

1 af 1

Søndag er der parlamentsvalg. Følger man meningsmålinger, kan man se, at det bliver uhyggeligt spændende. Brug et par minutter af dit liv på at læse, hvorfor jeg tænker, at vi skal have dit kryds!

Den erfaring, Folkebevæ-gelsen mod EU har i at være en stærk stemme i Parlamentet – og holde fokus på EU-modstanden – er vigtig og vil blive endnu vigtigere i et EU med skræmmende planer om meget mere union.

EU er en kampplads, og valget er fyldt med partier i forskellige nuancer, der prøver at overbevise dig om, at det er ligesom i Folketinget, så derfor skal vi koncentrere os om at sende politikere derned, der vil føre partipolitik.

Det er forkert. EU-parlamentets arbejde er defineret af rammerne i traktaterne – traktater der i meget høj grad fastlægger unionens politik. Traktater der styrer mod en stadig snævrere union, fastsætter en liberal økonomisk politik, giver den fri bevægelighed og hensynet til indre marked forrang overfor alle andre områder og forpligter landene til evig oprustning – uanset hvad der ellers sker. Og som om det ikke er nok. EU-domstolen er aktivistisk – og skaber gennem sine domme ny retning og udvider rummet for, hvad EU kan blande sig i.

Det er vigtigt at sende parlamentarikere til EU, der forstår spillepladen, fatter hvad man kan og ikke kan i lige den ramme. Det at forstå at det ikke bare handler om at trække systemet i en lidt mere grøn eller lidt mere rød retning – men derimod handler om at forstå nødvendigheden af at kæmpe sig ud af EU's snævre rammer. Kæmpe for at tage magten tilbage.

Det er vigtigt at genvælge en parlamentariker, der, (hvis man tror på klimaaktivister), er en af de danske parlamentarikere, der har stemt grønnest i de sidste fem år. En parlamentariker der arbejder aktivt og indgående med social dumping i tæt dialog med fagbevægelsen, en parlamentariker der insisterer på åbenhed i et meget lukket system.

Den erfaring, Folkebevægelsen mod EU har i at være en stærk stemme i Parlamentet – og holde fokus på EU-modstanden – er vigtig og vil blive endnu vigtigere i et EU med skræmmende planer om meget mere union.

Kan en folkeafstemning vindes uden Folkebevægelsen? Det spørgsmål skal du stille dig selv – før du vælger, hvor du sætter dit kryds. Folkebevægelsen mod EU har været en markant hovedkraft i alle danske EU-afstemninger. Som det ser ud nu, ønsker Venstre et opgør med det militære forbehold… Hvis vi skal vinde den – og andre afstemninger om mere EU i de kommende år – så skal du sørge for at bakke op om Folkebevægelsen mod EU.

Du skal stemme på os, hvis du gerne vil have muligheden for at blive spurgt om det der med EU. Folkebevægelsen kæmper aktivt – som den eneste opstillede liste – på at få en afstemning om dansk medlemskab af EU. Giv os din stemme, hvis du også vil høres! Tag magten tilbage – stem på Liste N!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. maj. 2019 - 10:45   24. maj. 2019 - 14:22

Læserbrev

af Karina Rohr Sørensen, kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU