24 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

De ledige får ordet

De ledige får ordet

Folk på kontanthjælp jagtes ofte af myndighederne. Det ved man noget om hos foreningen Jobcentrets ofre, som også fik ordet på Den Lille Røde Festival.

Kim Madsen fra Jobcentrets Ofre
FOTO: Erik Carlo Andersen
1 af 1

Tak til alle jer fordi jeg får lov til at stå her i dag. Jeg er formand for foreningen Jobcentrets ofre – et aktivistnetværk- som kæmper for syge og handicappedes rettigheder. 

 Der har rejst sig et kæmpe netværk på 40.000 borgere som hjælper hinanden, hvor samfundet, de rige, de magtfulde nægter at hjælpe.

min telefon ikke har stået stille siden i går. Jeg er vågnet pissesur og ked af det igen i dag. Opslag på facebook fra meget syge og fattige borgere, som er ved at give op. Opslag fra Næstehjælpere og Jobcentrets ofre, opslag om afmagt, sygdom, fattigdom, opslag om hjælp til råd og vejledning, og hjælp til mad, tøj og medicin. Burde dette være nødvendigt i et rigt samfund som vores ?

Der har rejst sig et kæmpe netværk på 40.000 borgere som hjælper hinanden, hvor samfundet, de rige, de magtfulde nægter at hjælpe.

Over hele landet sidder der sagsbehandlere og politikere og holder øje med os – de syge på kontanthjælp -  de holder øje med os på de sociale medier. Er de nu ude igen og samle skraldemad, de siger ellers at de har smerter- og ikke kan gå ! ? De kan samle skraldemad , men ikke arbejde!

Ja, gu kan de samle skraldemad, de har ikke andre muligheder, fordi de er blevet sanktioneret af kommunen, fordi de har påtaget sig fire timers arbejde, så børnene kunne komme i svømmehallen. . Så tilbageholder kommunen hele kontanthjælpen indtil det er klarlagt, om familiefaderen har tjent 300 eller 400 kroner. Der røg pengene til svømmehallen. Der røg hele familiens budget. Nu kan de ikke betale husleje. Nu bliver de hjemløse, og næste år er der i statistikken én familie mere, som er ødelagt. Dette bureaukrati må stoppes omgående.

Hver dag året rundt får jeg breve og mails, hvor der står: Hjælp mig. Dette giver mig et los i røven til at stå forrest sammen med Næstehjælperne og Jobcentrets ofre - for at kæmpe slaget om integrationsydelse, kontanthjælpsloft, hjemløshed og manglende fleksjobbevillinger samt ikke mindst manglende førtidspensioner.

Tak for alle borgernes nødråb, ellers stod jeg ikke her i dag. Det er deres skyld, at VI nu bliver hørt, det er de syge borgeres fortjeneste, at 80 procent af politikerne i hele landet lige nu sidder og pisser på skamlen, fordi de er bange for os, som råber højt og som tør stå frem og kalde de blå politikere for det, de er – nemlig en flok røvhuller uden empati og følelser for udsatte grupper, de som sutter grundvand fra rendestenen. 

Det har dog sin pris at stå forrest. Nogle af os får dødstrusler, vi bliver udskammet offentligt, vi får skyld for at være for hårde i retorikken. Når Vi råber røvhuller og skiderikker til de, som pisser på os, så får vi en over nakken, men når de, som kommer med latterlige løsninger til at aktivere meget syge borgere, råber højt om at vi bare skal få os et job, skal vi så bare makke ret og holde kæft? Fandme nej om vi skal holde kæft. VI finder os ikke i mere.

Voksne på kontanthjælp skal nok overleve, men børnene bliver straffet. Kontanthjælp går ofte i arv til næste generation, og det skal vi selvfølgelig bruge alle kræfter på at stoppe. De ansvarlige burde straffes . Livet på kontanthjælp dræber – også næste generation. 

Forkortet af redaktionen

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. jul. 2018 - 08:26   05. jul. 2018 - 08:30

Tale

af Kim Madsen, Jobcentrets Ofre