07 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

CEPOS uden logik

Læserbrev

CEPOS uden logik

Anders Liljensøe trækker en række udtalelser i den offentlige debat frem fra den borgerlig-liberale tænketank CEPOS, som udtaler, at det bliver dyrt for lønmodtagerne, hvis regeringen hæver skatten for direktørerne, bankerne og de multinationale selskaber, og en nedsættelse af ferieperioden med to dage vil give færre skilsmisser ...

Den 9. august på Radio24syv uddyber CEPOS sin totale mangel på logik: Mia Amalie Holsted postulerer, at det bliver dyrt for lønmodtagerne, hvis regeringen hæver skatten for direktørerne, bankerne og de multinationale selskaber.

Mexico er katolsk, de kan ikke blive skilt!

Det at visse banker har tjent formuer på hvidvask, og at nye opgørelser viser, at mange direktører modtager mellem 2 og 3,7 milliarder i aftrædelse, (Bo Nielson, direktør for Nets, får 2 milliarder), mener CEPOS er helt okay. De bør ikke beskattes.

I 2017 fremturede CEPOS på DR1: “En nedsættelse af ferieperioden med to dage ville give færre skilsmisser. I Mexico er ferien kortere, de har meget få skilsmisser”. Nu er det således, at Mexico er katolsk, de kan ikke blive skilt!

Derudover hævdede CEPOS: “Nedsættelse af ferien med to dage ville gøre 20.000 flere arbejdsparate og dermed øge beskæftigelsen”. At være arbejdsparat er at være parat til at modtage arbejde, altså arbejdsløs.

Professor i økonomi Joseph Eugene Stiglitz konkluderer: “I velfærdssamfund koster en øget arbejdsløshed milliarder i understøttelse, i sådanne samfund betales 90 til 95 procent af understøttelsen af staten. En god beskæftigelse øger samfundets skatteindtægt. Beskæftigelsen skaber øget omsætning til lokale handlende. En øget positiv økonomi virker igangsættende og er arbejdsskabende for større og mindre håndværkere.”

Joseph Eugene Stiglitz er professor i økonomi ved Columbia University og modtager af Nobelprisen i 2001 for analysen af konsekvenserne af asymmetrisk information i en markedsøkonomi. Ud over sin forskning har Stiglitz været rådgiver for præsident Barack Obama og formand for den internationale sammenslutning af økonomer, International Economic Association.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. aug. 2019 - 14:02   07. aug. 2019 - 14:42

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).