18 Aug 2019  

KBH: Let skyet, dis, 16 °C

Byrådet svigter!

Læserbrev

Byrådet svigter!

Uanset hvad flertallet af byrådets medlemmer mener, så opfordrer vi til, at forretningerne i Roskilde ophører med at føre israelske varer, og til, at vi alle boykotter israelske varer, skriver Palæstinagruppen i Roskilde.

31. maj 2019 i Hebron på den israelsk besatte Vestbred begraves en palæstinensisk teenager, dræbt af israelsk militær.
FOTO: Mussa Issa Qawasma/Ritzau Scanpix
1 af 1

På sidste byrådsmøde afviste byrådets flertal et forslag om at ændre indkøbspolitikken, så kommunen ikke i fremtiden køber varer fra Israel og fra de af Israel besatte områder af Palæstina.

Palæstinensiske huse rives ned, og områderne gives til israelske bosættere. Palæstinenserne bliver arresteret vilkårligt, børn og unge kastes i fængsel.

Den afvisning er et svigt af den palæstinensiske befolkning, som hver dag er udsat for undertrykkelse og chikane og ikke mindst lider under, at Israel fortsætter med at opføre bosættelser i Palæstina. Samtidig forhindres den palæstinensiske befolkning i at færdes frit i deres eget land.

Forholdene for den palæstinensiske befolkning er så grelle, at de kun kan sammenlignes med de forhold, befolkningen i Sydafrika levede under i apartheidtiden.

Tilbage i 2018 skrev ”Palæstinagruppen i Roskilde” til alle partier i byrådet og opfordrede til, at kommunen stopper for indkøb fra Israel og fra bosættelserne i de besatte områder, indtil Israel opfylder de krav, som fremgår af FN's resolutioner, og der er indgået en aftale om oprettelse af en selvstændig palæstinensisk stat på Vestbredden og i Gaza.

Vi er selvfølgelig glade for, at Enhedslisten har fremsat forslag i byrådet om stop for indkøb af israelske varer, og for at Radikale Venstre og SF støttede forslaget, men er uforstående overfor, at resten af byrådet handler på en måde, der støtter, at Israel uanfægtet kan fortsætte sin undertrykkelse af palæstinenserne og besættelsen af Israel.

Forholdene i Israel er meget alvorlige. Palæstinensiske huse rives ned, og områderne gives til israelske bosættere. Palæstinenserne bliver arresteret vilkårligt, børn og unge kastes i fængsel. Hundredvis af palæstinensere er blevet dræbt af det israelske militær.

Men uanset hvad flertallet af byrådets medlemmer mener, så opfordrer vi til, at forretningerne i Roskilde ophører med at føre israelske varer, og til, at vi alle boykotter israelske varer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. jun. 2019 - 12:47   12. jun. 2019 - 15:09

Læserbrev

af Palæstinagruppen i Roskilde
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 800 og 3000 tegn inklusive mellemrum.
  • Kronikker og kommentarer må maksimalt være på 5000 tegn inklusive mellemrum.
  • Sendes til debat@arbejderen.dk 
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker skribentens egen holdning – ikke Arbejderens.