18 Nov 2019  

KBH: Overskyet, dis, 9 °C

Budgettet løser ikke Roskildes problemer

Læserbrev

Budgettet løser ikke Roskildes problemer

Budgetloven er årsagen til, at vi i Roskilde Kommune ikke må bruge flere penge til børn, unge og ældre ... Det er uforståeligt, at byrådet ikke kræver budgetloven afskaffet, skriver Svend Erik Christensen.

Langt om længe fik Roskilde Kommune et budget for 2020. Det er et budget, der ikke løser de problemer, vi som borgere oplever med for lidt tid til børn og ældre.

Hvis vi skrotter budgetloven, så er der penge nok til velfærd. Vi kan beskatte de rige og storkapitalen og skære ned på militæret.

Den nye socialdemokratiske borgmester valgte at indgå budgetaftale med De Radikale og Dansk Folkeparti. I stedet for dette umage par kunne han have set til venstre og fået et budget sammen med Enhedslisten og SF til gavn for arbejderne, børnefamilierne og de ældre.

I 2020 kommer der kommunale nedskæringer på 100 millioner kroner, som særligt rammer børne- og skoleområdet. Vi vil se fyringer. Det er den forkerte vej. Der er rigelig med penge i samfundet. Det er uforståeligt, at vi i Danmark ikke har råd til at bruge flere penge på velfærd til gavn for vores ældre, børn og unge, når der er råd til oprustning og blandt andet anskaffelse af 27 nye kampfly, som kommer til at koste os 57 milliarder kroner i indkøb og drift.

Budgetloven er årsagen til, at vi i Roskilde Kommune ikke må bruge flere penge til børn, unge og ældre. Budgetloven implementerer EU’s finanspagt, som lægger et loft over de offentlige udgifter. Det er uforståeligt, at byrådet ikke kræver budgetloven afskaffet.

Hvis vi skrotter budgetloven, så er der penge nok til velfærd. Vi kan beskatte de rige og storkapitalen og skære ned på militæret.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. nov. 2019 - 15:09   04. nov. 2019 - 15:17

Læserbrev

af Svend Erik Christensen, Kommunistisk Parti Roskilde
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 800 og 3000 tegn inklusive mellemrum.
  • Kronikker og kommentarer må maksimalt være på 5000 tegn inklusive mellemrum.
  • Sendes til debat@arbejderen.dk 
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker skribentens egen holdning – ikke Arbejderens.