25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Boligministerens ghettolov må rulles tilbage

Boligministerens ghettolov må rulles tilbage

Boligministeren og regeringen bag ham ønsker det almene byggeri privatiseret. Det må vi sætte en stopper for.

Hvis boligminister Ole Birk Olesens planer får lov til at udvikle sig, vil det få uoverskuelige konsekvenser.
FOTO: (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
1 af 1

Åbent brev til Peter Kay Mortensen, sektionsformand for Faglige Seniorer i Nordsjælland

Hej Peter Kay.

Jeg har med stor interesse læst dit indlæg i Frederiksborg Amts Avis den 24. november om manglen på almene boliger. Behøver jeg at bemærke, at jeg igen er meget enig med det, du skriver. Ældrestyrken i Hillerød, som du tidligere har besøgt, havde 25. marts besøg af Janni Milsted, som du nok kender. Hun har tidligere været formand for BUPL. Hun bor nu i Mjølnerparken i København, der er udlagt som ghettoområde.

Både Socialdemokratiet og SF har stemt for ghettoloven. En sådan lov både skal og må rulles tilbage.

Ghettoloven er for os at se et groft, frontalt angreb på hele den sociale boligbevægelse. Der er ingen tvivl om, at boligminister Ole Birk Olesen og kræfterne bag ham ønsker alt udlejningsbyggeri privatiseret og lejerne kastet for ulvene. Hvis deres planer får lov at udvikle sig, vil det få overskuelige konsekvenser.

Retten til tag over hovedet

Ghettoplanen og -loven er et modbydeligt anslag mod dem, der bor i områder som Mjølnerparken. Der må ikke være for mange arbejdsløse. Der må ikke være for mange på offentlige ydelser og så videre. Politikerne bag loven glemmer, at det næsten altid er kommunerne, som gennem udnyttelsen af loven, der giver dem ret til at disponere over 25 procent af boligerne, har et væsentligt ansvar for beboersammensætningen.

Hvor vil man fremover kunne anvise en anstændig lejlighed, så også folk med små indtægter kan få tag over hovedet? Ghettoloven er et groft angreb på folk med almindelige indtægter, for slet ikke at tale om dem med små indtægter.

I ghettoloven slås der fast, at der højst må være 40 procent almene familieboliger i et område, der er udlagt som ghetto. 60 procent skal sælges. Sælges til hvem og til hvilken pris? Og 60 procent af de nuværende beboere skal tvangsflyttes.

Nervekrigen er brudt ud

Hvor de skal flytte hen, og på hvilke betingelser må guderne vide, men det står fast, at nervekrigen nu er brudt ud blandt lejerne: Hvem er det, som skal flytte? Er det mig eller naboen? Ingen får noget at vide, før flyttebilen står for døren med eller uden kongens foged.

I ghettoloven fortæller man også, at gode, anvendelige lejligheder skal rives ned, så der kan gives plads til privat nybyggeri. 

Vi har hørt om de meget høje huslejer, der kræves i nybyggeriet. Det vil kun i meget få tilfælde være huslejer, som kan betales af ganske almindelige lønindtægter.

Når jeg skriver til dig, er det i håb om, at du vil medvirke til, at dette alvorlige anslag bliver taget op til grundig debat i alle arbejderbevægelsens organisationer. Jeg har naturligvis bemærket, at både Socialdemokratiet og SF har stemt for denne lov, som i den grad er vendt mod folk med almindelige indkomster for slet ikke at tale om de, der kun har offentlige ydelser at leve af. En sådan lov både skal og må rulles tilbage.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. apr. 2019 - 08:14   09. apr. 2019 - 08:20

Åbent brev

fra Ældrestyrken v/ Jørgen Tved, Hundested