12 Nov 2019  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

Blå side i det røde felt om FN-udtalelse

Læserbrev

Blå side i det røde felt om FN-udtalelse

Søren Espersen tordner imod FN-resolution: “Israel er det eneste land i verden, som overtræder kvinders rettigheder”. Citatet viser, at han ikke har læst FN-resolutionen, før han udtalte sig på Twitter, skriver Enhedslistens solidaritets- og udviklingsordfører Christian Juhl.

Danmarks støtte til en FN-resolution om forholdene for palæstinensiske kvinder i den besatte del af Palæstina har bragt ordførere fra den blå side helt op i det røde felt. Danmark burde ikke have stemt for resolutionen, mener både Venstre og Nye Borgerlige, efter at Dansk Folkepartis Søren Espersen mandag rettede en skarp kritik af den danske støtte til resolutionen. (Berlingske 31.7.2019).

Jeg kan varmt anbefale interesserede i Israel/Palæstina-spørgsmålet at læse den fire sider lange udtalelse.

Det nærmer sig fake news (usandhed), når Søren Espersen tordner imod FN-resolutionen, for at “Israel er det eneste land i verden, som overtræder kvinders rettigheder”. Citatet viser, at han ikke har læst FN-resolutionen, før han udtalte sig på Twitter.

Den afbalancerede resolutionen fra FN's Økonomiske og Sociale Råd handler specifikt om rettigheder for kvinder og piger i de israelsk besatte områder af Palæstina, og hvordan man kan understøtte dem. Det vil i den sammenhæng være ganske påfaldende ikke at fastslå, at Israels besættelse har afgørende betydning for palæstinensiske kvinders forhold og muligheder for ligestilling i det palæstinensiske samfund. Kvindeundertrykkelse i det israelske samfund nævnes ikke med et ord i resolutionen.

Søren Espersen prøver med sine påstande at tale sig væk fra de reelle problemer, der følger i kølvandet på Israels besættelse af dele af Palæstina, ved at ville tale om alle mulige andre lande. Der er ikke noget nyt i, at Søren Espersen per refleks protesterer mod, at Israel gøres ansvarlig for forholdene i de besatte områder. Men det er politisk pinligt, at Michael Aastrup Jensen (V) og Nye Borgerlige nu hoppet på samme vogn.

Den danske stemmeafgivelse holder sig indenfor både de beslutninger, som Folketinget har vedtaget om Israel/Palæstina-konflikten, og indenfor Danmarks Udviklingspolitiske og Humanitære Strategi, der blev vedtaget i 2017 – med DF's stemmer. Jeg kan varmt anbefale interesserede i Israel/Palæstina-spørgsmålet at læse den fire sider lange udtalelse, der desværre kun findes på engelsk.

FN's resolution: https://undocs.org/E/2019/L.25

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. aug. 2019 - 15:10   06. aug. 2019 - 15:25

Læserbrev

af Christian Juhl, Enhedslistens solidaritets- og udviklingsordfører
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 800 og 3000 tegn inklusive mellemrum.
  • Kronikker og kommentarer må maksimalt være på 5000 tegn inklusive mellemrum.
  • Sendes til debat@arbejderen.dk 
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker skribentens egen holdning – ikke Arbejderens.