16 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Banditter i grønne habitter

Læserbrev

Banditter i grønne habitter

Better Globe er et svindlerforetagende, som udnytter folks gode vilje til at investere grønt, advarer Karsten Mathiasen på baggrund af magasinet Zetlands artikelserie.

For nogle måneder siden skrev jeg på min facebook begejstret om Better Globe, om muligheder for at investere grønt i træplantning i Afrika. Jeg havde i tre måneder investeret 1600 kroner per måned. Min revisor delte ikke min begejstring, og da jeg efterfølgende deltog i et scientologi-agtigt investormøde, var min begejstring også skrumpet meget. Derfor kontaktede jeg magasinet Zetland for at få lavet en uvildig undersøgelse. Og jeg må sige, at de er grundige! I fire lange artikler har de blotlagt Better Globes metoder.

Jeg vil bare hermed advare mod denne fupforretning.

På den baggrund kan jeg roligt konkludere: Better Globe er et svindlerforetagende, som udnytter folks gode vilje til at investere grønt! Rino Solberg, den norske stifter, og Lennart Göthe, den svenske hovedmand, og Sanne Fehmerling Kristiansen, den danske lokkedue, er tilsyneladende kun ude på for egen vinding at lokke penge ud af lommen på folk, der vil verden det godt.

Jeg er nok mest skuffet over, at jeg på venne-basis er blevet introduceret til denne investeringsform, så derfor havde jeg ikke de kritiske parader oppe, for min ven havde jo undersøgt det til bunds, forstod jeg. Jeg hæftede mig overhovedet ikke i første omgang ved de eksorbitante udbytteløfter, for jeg var kun interesseret i at medvirke til at plante træer til glæde for klimaet. Salget foregår via private kanaler. Det er klart, for det tåler ikke offentlighedens søgelys. Better Globes “ambassadører” er helt godtroende. De får én euro per træ, som de får folk til at købe.

De store udbytteløfter kan kun indfries gennem en pyramidespillignende selskabskonstruktion. På investormødet pralede Lennart Göthe med de formuer, han havde tjent. De fleste af de 40.000 mindre investorer vil givetvis komme til at stå med håret i postkassen. Jeg gider ikke have besværet med at melde dem til politiet. Det må andre tage sig af. Jeg vil bare hermed advare mod denne fupforretning.

Men i øvrigt er jeg da fuld af fortrøstning over, at vi kan gøre en masse andet for at afbøde klimakatastrofen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. jan. 2020 - 10:01   29. jan. 2020 - 11:37

Læserbrev

Karsten Mathiasen, cirkusdirektør
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).