28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Antisemitisme 1938 i Jyllands-Posten

Læserbrev

Antisemitisme 1938 i Jyllands-Posten

Da der var brug for klar protest mod antisemitismen og forsvar for det jødiske mindretal, gjorde Jyllands-Posten det modsatte, skriver Troels Laier.

Overmaling af jødiske gravsten på Krystalnatten den 9. november giver Jyllands-Posten anledning til at anklage venstrefløjen for medansvar for antisemitismen i Danmark. Lederen i Arbejderen den 19. november afviser klart beskyldningerne og understreger, at kritik af Israels brud på menneskerettigheder og FN's resolutioner om tilbagetrækning fra de besatte områder ikke er lig med antisemitisme.

Under Krystalnatten smadrede nazistiske bøller ruder i 7.500 jødiske butikker og nedbrændte cirka 200 jødiske synagoger. 91 jøder blev pryglet ihjel og 26.000 arresteret.

Det er i den anledning værd at minde om Jyllands-Postens egen mening i 1938, hvor avisen efter Krystalnatten udtrykte forståelse for Nazitysklands holdning til jøderne.

Under Krystalnatten smadrede nazistiske bøller ruder i 7.500 jødiske butikker og nedbrændte cirka 200 jødiske synagoger. 91 jøder blev pryglet ihjel og 26.000 arresteret.

Da der var brug for klar protest mod antisemitismen og forsvar for det jødiske mindretal, gjorde Jyllands-Posten det modsatte. Avisens holdning til forhånelse og forfølgelse af mindretal har desværre ikke ændret sig, blot er det nu muslimer og ikke jøder, der må holde for.

Jyllands-Postens leder fra den 15. november 1938 kan du læse på Rød Blog

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. nov. 2019 - 09:56   25. nov. 2019 - 10:00

Læserbrev

af Troels Laier, Vanløse
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).