19 Jan 2021  

KBH: Overskyet, tåge, 1 °C

3F Ungdom anbefaler et nej til OK20

Udtalelse

3F Ungdom anbefaler et nej til OK20

Vi stiller os skuldre ved skuldre med andre ungdomsforbund, corona eller ej, ingen skal efterlades på perronen, udtaler en række gruppeformænd.

Arkivfoto.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

3F Ungdom anbefaler et nej til OK20.

Vi har siden sidste overenskomstforhandling set chefer og mestre skovle penge ind. Det økonomiske opsving har boomet derudad, det var nu vores tur til at få en del af kagen. Men vi endte endnu engang med krummerne.

Ja, der blev taget et vigtig skridt på vejen, pension fra dag ét til alle. En glæde ja, men en glæde der hurtigt afløses af utryghed og frustration, da vi ikke er blevet imødekommet på nogen andre områder.

Ja, der blev taget et vigtig skridt på vejen, pension fra dag ét til alle. En glæde ja, men en glæde der hurtigt afløses af utryghed og frustration, da vi ikke er blevet imødekommet på nogen andre områder.

Vi har fået samme lønstigning nu som i OK17 og i procenter. Det til trods for at vi ønskede et markant løft, og at det skulle ske i kroner og øre, så vi kunne få hævet bunden. Mange lærlinge starter på omkring 68 kroner i timen, og det er utroligt svært at få til at løbe rundt.

Kombineret med, at hverken 0-timers-problematikken på transportområdet eller social dumping på byggeområdet er løst, gør, at vi på trods af den hårde situation, som samfundet står i netop nu, anbefaler et nej.

0-timers-kontrakter rammer specielt unge hårdt. Når vi ikke kan garantere banken en fast indkomst, får vi svært ved at etablere familie, låne penge til hus og til bil.

Social dumping rammer unge hårdt. Det gør det langt sværere at komme ind i branchen. Det skaber en utryg fremtid med unfair konkurrence. Vi i 3F Ungdom er bekymret for, at frygten blandt unge for at miste sit job skaber en sådan utryghed, at man bliver forfalden til konkurrence med dem, der er blevet løndumpet. Så har vi alle tabt.

Vi stiller os skuldre ved skuldre med andre ungdomsforbund, corona eller ej, ingen skal efterlades på perronen, så vi anbefaler et nej til OK20.
#SammenOmOk20

Morten Ryom, formand 3F Ungdom. Kasper Henriksen, formand Industrigruppens Ungdom. Chastine Hald, formand Byggegruppens Ungdom. Mika Rigtrup, formand Transportgruppens Ungdom. Andreas Hvilsom, formand PSHR-gruppens Ungdom. Mathias Christiansen, formand Grøn Gruppes Ungdom.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. mar. 2020 - 12:50   26. mar. 2020 - 13:15

Udtalelse

på vegne af 3F Ungdom
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).