09 Apr 2020  

KBH: Let skyet, 8 °C

3F Randers Transportgruppe om OK20

Udtalelse

3F Randers Transportgruppe om OK20

“Boykot afstemningen, gør som myndighederne siger: “Bliv hjemme”. “I fald du vil stemme, så er vores klare anbefaling dog stadig at stemme nej.”

3F Randers Transportgruppe finder det foruroligende, at afstemningen om overenskomsten 2020 finder sted i disse tider.

Vi finder det uansvarligt, uhensigtsmæssigt og er bange for, det vil skade den danske model på sigt at gennemføre en afstemning under corona.

3F Randers Transportgruppe kan ikke sende nogen anbefaling med ud til medlemmerne, idet afstemningen kommer til at foregå på et uoplyst grundlag.

Os ude i afdelingerne kan ikke gennemføre en afstemning uden at kunne samle folk, uden informationsmøder, uden en sikring af, at alle medlemmer kan stemme. Det er ikke betryggende for vores demokrati i fagbevægelsen at lade en afstemning foregå under tiltag, som vi alle skal følge.

Hvorledes kan vi rådgive vores medlemmer?

At man siger: “I kan bruge de sociale medier til tvivlsspørgsmål”. Ja, det hjælper ikke de, som ikke er på de sociale medier, de, som har læse/stave-problemer, de, som har brug for yderligere opklarende spørgsmål, inden de kan tage stilling.

3F Randers Transportgruppe kan ikke sende nogen anbefaling med ud til medlemmerne, idet afstemningen kommer til at foregå på et uoplyst grundlag.

Det er klart, at på en del af vores egne områder dér kender vi resultatet og har en klar holdning til det.

3F Randers Transportgruppe gik ind i kampen om OK 2020 under sloganet “Sammen om OK 20”. Det betyder, at når for eksempel vores kammerater hos malerne og hos byggeriet blot får noget trukket ned over hovedet, ja så finder vi solidariteten frem. For vi skal sgu stå sammen med de kammerater i kampen mod den sociale dumping.

Derfor skal der ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi under normale omstændigheder ville have anbefalet et stort, rungende NEJ.

Nu er situationen midlertidigt ikke normal. Vores konfliktvåben er reelt væk, enhver kan jo se, en konflikt ikke er en mulighed. Der er jo ingen, der er ved sin fulde fem, der kan forestille sig en landsdækkende konflikt fra slut april.

Derfor skal 3F Randers Transportgruppes anbefaling til alle være:

Boykot afstemningen, gør som myndighederne siger: “Bliv hjemme”. Lad være med at stemme, i fald du føler, det er på et uoplyst grundlag. Lad være med at stemme, i fald du ikke mener, Danmark er klar til konflikt.

I fald du vil stemme, så er vores klare anbefaling dog stadig at stemme nej.

Til slut skal der klart lyde en opfordring til Lizette og FH: Stop den afstemning – udskyd den!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. mar. 2020 - 15:46   26. mar. 2020 - 16:12

Udtalelse

fra gruppeformand Jens Laursen på vegne af 3F Randers Transportgruppe
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).