29 May 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Åbent brev til politiet fra Black Lives Matter

Åbent brev

Åbent brev til politiet fra Black Lives Matter

I Rigspolitiets årsrapport om hadforbrydelser står: “Fortsat samarbejde med interesseorganisationer ...” Når I ikke tager Black Lives Matter seriøst, er jeres kampagne blot et PR-stunt, skriver #BlackLivesMatterDenmark.

Kære Politi.

Vi kontaktede jer for at høre, om vi kunne få en kontaktperson eller et telefonnummer, hvor sorte og brune mennesker i Danmark ville kunne anmelde de hadforbrydelser, de blev udsat for. Vi blev afvist og fik besked på, at ofrene bare kunne anmelde på almindelig vis.

Når I nu udtaler jer om et “fortsat” samarbejde med “interesseorganisationer” på dette område, hvem er det så, I arbejder med?

Hvis politiet ændrer mening om udelukkende at samarbejde med hvide NGO’er og faktisk gerne vil lytte til os, som bliver udsat for racisme og hadforbrydelser, er de meget velkomne til at kontakte os.

Er det nogle af de mange NGO’er, som taler på sorte og brune folks vegne, men kun ansætter hvide mennesker? De kender nemlig ikke de folk, som kontakter os, heriblandt lokale muslimske organisationer.

Et eksempel:

Sidste år havde vi en mand, som ikke fik lov at anmelde en hadforbrydelse, hvor han blev smidt ned på gulvet i Rosie McGee, slået og sparket, mens de tre-fire hvide mænd råbte: “N*gger, N*gger, N*gger”.

Vagterne gjorde intet og ringede ikke efter en ambulance. De lod den sorte mand blive liggende blødende på fortovet.

Politiet nægtede at registrere det som en hadforbrydelse og viste et billede af en hvid mand, som de samme personer havde overfaldet tidligere på aftenen.

Det, at denne mand var hvid, udelukker ikke, at han blev udsat for hadforbrydelse af andre grunde såsom seksualitet eller kønsudtryk. Selv hvis det ikke er tilfældet, ændrer det ikke på førstnævnte mands oplevelse og det faktum, at det, han var udsat for, var en hadforbrydelse.

Et andet eksempel:

Efter Paludan-retssagen blev vores talspersons hjem angrebet. I vores kontakt med politiet blev muligheden for at registrere det som en hadforbrydelse aldrig tilbudt eller nævnt.

I stedet dukkede mellem 50-100 politifolk op og beskyttede Paludan, som havde offentliggjort adressen i ydrehøjrefløjsgrupper.

Ikke en eneste politiperson var stillet til rådighed for at beskytte hverken vores talsperson eller hendes hjem. Kun Paludan fortjente beskyttelse, mens vores talsperson måtte nøjes med en personalarm.

Alt dette mens politiet selv kørte den dømte hadforbryder til hendes hjem og stiller ham op, så han frit kunne svine til med præcis den samme hatespeech, som han lige var blevet dømt for.

Med disse oplevelser i ryggen (og mange flere) møder vi jeres nye anmeldelseskampagne med skepsis. Når I ikke tager Black Lives Matter seriøst, hverken som organisation eller i ordenes betydning, er jeres kampagne blot et PR-stunt i samarbejde med hvidt-drevne NGO’er, mens vi bliver gjort til grin og udsat for yderligere psykisk vold.

Hvis politiet ændrer mening om udelukkende at samarbejde med hvide NGO’er og faktisk gerne vil lytte til os, som bliver udsat for racisme og hadforbrydelser, er de meget velkomne til at kontakte os. Ellers er det bare hån. Adding insult to injury.

Citat fra artiklen:

“Rigspolitiets årsrapport vedrørende hadforbrydelser viser status quo i antallet af registrerede sager om hadforbrydelser i forhold til året før. Fortsat samarbejde med interesseorganisationer og en ny anmeldelsekampagne skal være med til at få flere til at anmelde.”

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. nov. 2019 - 14:53   01. nov. 2019 - 15:10

Åbent brev

fra #BlackLivesMatterDenmark
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).