26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 12 °C

Åbent brev til Folketingets formand

Åbent brev til Folketingets formand

Enhedslistens Pelle Dragsted måtte ikke kalde racisme for racisme. Men Kenneth Kristensen Berth (DF) måtte gerne udtale sig racistisk og faktuelt forkert.

FOTO: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
1 af 1

Kære Pia Kjærsgaard.

Jeg skriver til dig, da du er formand for Folketinget og derfor bør værne om vores fælles forsamlingshus – altså også vi danske muslimers. 

Det ville have klædt dig bedre som Folketingets formand at reagere ligeså beslutsomt på din partifælle Kenneth Kristensen Berths  racistiske og faktuelt forkerte udtalelse, som du gjorde mod Folketingsmedlem for Enhedslisten Pelle Dragsted, der kaldte racisme for racisme.

Du er formand for Folketinget, der repræsenterer alle borgere. Det ansvar efterkommer du ikke. Du kan nu give dine muslimske medborgere en undskyldning eller forlade dit embede.

Du mener, at der er tradition for at debattere med en god og sober tone i Folketingssalen.

Det bakker jeg op om og forventer, at du værner om den tradition i kraft af dit virke. Hvordan accepterer du, at din partifælle KK påstår, at dine folketingskollegaer med muslimsk baggrund ikke er integrerede?

Mistillidserklæring

Er din holdning som formand, at medlemskab af Folketinget med folkets mandat ikke er bevis nok på vellykket integration? I så fald, hvad er det så?

Hvordan accepterer du som formand at have folketingsmedlemmer med muslimsk baggrund i Folketinget, hvis de repræsenterer mislykket integration? I hvert tilfælde har du svækket dit embede. Da du accepterede hans racistiske udtalelse om danske muslimer, sendte du som formand for Folketinget en mistillidserklæring til dine medborgere med muslimsk baggrund.

Hvad vil du og Kenneth Kristensen Berth sige til de dansk-muslimske officerer og soldater, der i skrivende stund står i frontlinjen og forsvarer Danmarks interesser? Hvad vil du sige til de mange politibetjente og kadetter, der patruljerer ved grænsen og opretholder landets og den enkelte borgers sikkerhed? Hvad vil du sige til de mange dygtige anklagere og jurister, der medvirker til at sikre retfærdigheden i vores samfund?

Sig undskyld eller gå af

Listen over faggrupper, som vores samfund er dybt afhængig af, fortsætter. Skal de hårdtarbejdende samfundsborgere mistænkeliggøres, og skal der stilles spørgsmålstegn ved deres integration? I så fald, er det da ikke landsforræderi at acceptere, at de selvsamme borgere skal varetage vores nationale sikkerhed og borgernes retssikkerhed? 

Jeg foreslår, at du som formand af Folketinget nu tager stilling til disse spørgsmål. Du har i kraft af dine udtalelser gjort det tilladt at være racist og gjort det forbudt at kalde nogen for selvsamme. Det, kære formand, er hykleri. Du er ikke længere formand for Dansk Folkeparti men for Folketinget, der repræsenterer alle borgere i Danmark. Det ansvar efterkommer du ikke. Du kan nu give dine muslimske medborgere en undskyldning eller forlade dit embede.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. mar. 2019 - 08:59   08. mar. 2019 - 09:00

læserbrev

af Mustafa Adham Hillerød, formand for Socialdemokratiets Integrationsudvalg