16 Jan 2021  

KBH: Spredte skyer, -6 °C

Virksomheder på grønttorv går i dialog med 3F om overenskomst

Konflikt giver resultater

Virksomheder på grønttorv går i dialog med 3F om overenskomst

Konflikten mod virksomheder på Copenhagen Markets virker, lyder det fra 3F Høje Taastrup. Foreløbig er 10 virksomheder uden overenskomst i dialog med fagforeningen, der stod for en demonstration i dag med opbakning fra andre brancher.

Ved dagens demonstration deltog der folk fra flere forskellige faggrupper. Fredag i næste uge er det planen at gentage succesen.
FOTO: Klaus-Henrik Andreasen
1 af 1

Foreløbig 10 virksomheder, der handler med blomster, frugt og grønt på Copenhagen Markets, har henvendt sig til 3F Høje Taastrup for at snakke overenskomst. Det fortæller Louise Bruun, der er faglig medarbejder i afdelingen, til Arbejderen.

Vi vil være på pletten igen hele næste uge for at dele løbesedler ud og snakke med kunder, leverandører og ansatte. 
Louise Bruun, 3F Høje Taastrup

Hun mener, det er et resultat af den konflikt, som fagforeningen indledte mandag den 23. november:

– Jeg tænker, at de har kontaktet os, fordi de er bange for konsekvensen af den sympatikonflikt, der træder i kraft i morgen den 28. november. Vi holder møder med nogle af firmaerne i dag og andre på mandag.

Sympatikonflikten betyder, at de firmaer, der ikke allerede har overenskomst eller ikke er gået i dialog med 3F om at få det, vil få sværere ved at få leveret varer, fordi andre faggrupper under 3F og Fagbevægelsens Hovedorganisation kan nægte at udføre arbejde for de konfliktramte virksomheder.

Andre faggrupper bakker op

Klokken 6:00 her til morgen havde 3F Høje Taastrup inviteret til demonstration udenfor det overdækkede markedsområde, der er Nordeuropas største distributionscenter for især frugt, grønt og blomster.

Vi laver demonstartion igen i næste uge og håber at endnu flere vil komme og bakke os op om at få overenskomstdækket virksomhederne på grønttorvet, siger Louise Bruun.
Klaus-Henrik Andreasen

– Jeg vil gætte på, at der deltog omkring 50-60 personer. Det var medlemmer af vores bestyrelse og af fagforeningen. Der var folk fra andre 3F-afdelinger og forskellige faggrupper som murere, stilladsarbejdere, elektrikere og VVS'ere kom også for at bakke op. Det var super fint, lyder det fra Louise Bruun.

>>LÆS OGSÅ: 3F opfordrer frugt- og grønthandlere til at tegne overenskomst

3F har en plan

Der er cirka 50 virksomheder under tag ved Copenhagen Markets, og 3F vurderer, at der arbejder omkring 200 på stedet. Der er tale om virksomheder, der hører til lagerdelen i Transportgrupen i 3F.

Indtil nu er der blot seks virksomheder, der har overenskomst, så der er et stykke vej endnu, inden grønttorvet er 100 procent overenskomstdækket. Men 3F Høje Taastrup kører ufortrødent videre og har en plan:

– Vi vil være på pletten igen hele næste uge for at dele løbesedler ud og snakke med kunder, leverandører og ansatte. Løbesedlerne bliver opdateret med de virksomheder, som ikke længere er omfattet af konflikt, det vil sige med de firmaer, vi er i dialog med, og nye, der måtte komme til, fortæller Louise Bruun.

Også navne på firmaer, som fagforeningen har trukket konflikten tilbage mod, fordi de viste sig at høre under HK Handel, er fjernet fra løbesedlen.

– Endelig har vi tænkt os at lave en ny demonstration igen næste fredag den 4. december klokken 6:00. Der håber vi at se endnu flere end i dag, slutter den faglige medarbejder fra 3F Høje Taastrup.

Klaus-Henrik Andreasen

Søren Grøn (i midten), formand for 3F Høje Taastrup, ved dagens demonstration
Klaus-Henrik Andreasen

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


27. nov. 2020 - 10:35   30. nov. 2020 - 12:24

Fagligt

noc@arbejderen.dk