25 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

"Vi vil beholde personalegoderne"

Krav fra strejkende i Gate Gourmet

"Vi vil beholde personalegoderne"

500 timelønnede ved Gate Gourmet vil kæmpe for de tilkæmpede personalegoder, som ledelsen vil sløjfe. De strejkende holder skarpt øje med, at ingen udfører strejkeramt arbejde.

Goderne, som ledelsen vil afskaffe, står i Personalehåndbogen.
FOTO: Privat
1 af 1

Cirka 500 timelønnede i Gate Gourmet har torsdag besluttet at fortsætte deres strejke for at beholde lokale aftaler om blandt andet seniorrettigheder. Cateringfirmaet har opsagt dem alle på én gang.

Vi er en arbejdsplads, hvor man hurtigt bliver slidt ned, og derfor vil vi slås for at bevare de her rettigheder.
Talsperson de strejkende

– Vi er en arbejdsplads, hvor man hurtigt bliver slidt ned, og derfor er folkene klar til at slås for at bevare de her rettigheder, der giver os mulighed for at få en mere lempelig overgang fra arbejdsliv til seniorliv. Men firmaet tænker kun økonomi og ikke personalepleje, siger Jørgen Horn, der er talsperson for de strejkende, til Arbejderen.

>>LÆS OGSÅ: 500 arbejdere strejker i protest

Et møde onsdag mellem firmaet og de tillidsvalgte endte uden resultat.

– Vi fik at vide, at de kunne finde en pose penge, så en tredjedel af de cirka 120, der i dag er fyldt 50 år, stadig kan få lov til at holde en uges ekstra fri om året, men ledelsen vil selv vælge, hvem det skal være. Det afviste vi, fortæller Jørgen Horn.

Møder - men ikke for at arbejde

Netop retten til som 50 årig at holde en uges ekstra fri om året er blot én af de goder, ledelsen vil afskaffe. Det samme vil ledelsen med muligheden for, at arbejdere over 55 år med mindst 10 års anciennitet kan holde tre måneders orlov med løn, blot de varsler det tre måneder forinden. Endelig ønsker arbejdsgiveren ikke længere at betale for ansattes behandlinger ved kiropraktor/fysioterapeut.

De strejkende, der normalt arbejder på skiftehold, møder ved arbejdstids begyndelse op udenfor arbejdspladsen. Her holder de døgnet rundt øje med, at der ikke bliver udført strejkeramt arbejde, og at der ikke bliver kørt leverancer ud fra Gate Gourmet til nogle af flyene i Københavns Lufthavn.

Solidaritet

– Der er jo produktionslokaler og funktionærer, der kan producere, bemærker talspersonen.

Parterne er kaldt til møde i Arbejdsretten torsdag eftermiddag.

Ved arbejdstids begyndelse for de forskellige skiftehold bliver der taget stiling til, om strejken skal indstilles eller fortsættes.

Talspersonen fortæller, at der bliver lagt pres på ansatte i andre mindre firmaer på lufthavnens område for at de skal levere mad og drikke til flyselskabernes passagerer. Det førte torsdag eftemiddag til, at 3F'erne på lageret i Select Service Partner gennemførte en delvis arbejdsnedlæggelse. De nægtede at lave andet og mere arbejde, end de normalt gør og konklikter således overenskomststridigt i forhold til at levere mad/vand til fly.

Den konflikt forventes behandlet på et Fællesmøde fredag morgen.

Du kan støtte de strejkende ved at indbetale små som store beløb på reg.nr. 5324 konto 0512584 (Bemærk at kontonummeret er ændret)

02. nov. 2017 - 12:07   03. nov. 2017 - 11:30

Strejke

noc@arbejderen.dk