21 Feb 2020  

KBH: Let skyet, 4 °C

Vestas i Ringkøbing fyrer 90 ansatte

Vindmølleproducent skærer ned

Vestas i Ringkøbing fyrer 90 ansatte

90 ansatte ved Vestas i Ringkøbing vil blive fyret. Efterspørgslen på det europæiske marked er faldet, lyder forklaringen fra ledelsen.

Arkivfoto
FOTO: Vestas
1 af 1

Her til morgen meddelte vindmølleproducenten Vestas, at antallet af ansatte på fabrikken i Ringkøbing bliver skåret ned med 90. Forklaringen lyder på faldende efterspørgsel på det europæiske marked, skriver Dagbladet.

Der er rigtig godt gang i den, og de medlemmer, vi har, der er blevet ledige, kommer hurtigt i beskæftigelse igen.
Henning Boye Christensen, 3F

Vestas har i øjeblikket 530 produktionsansatte på fabrikken i Ringkøbing, og en del af dem er medlemmer af 3F. Formand for den lokale 3F-afdeling Henning Boye Christensen ærgrer sig over fyringerne, som han forventer også vil ramme 3F'erne. Samtidig ser han fortrøstningsfuldt på deres muligheder for at finde andet arbejde.

– Der er rigtig godt gang i den rundt omkring, og de medlemmer, vi har, der er blevet ledige, kommer hurtigt i beskæftigelse igen, udtaler han til Dagbladet.

Kommunalt beredskab

Forventningen er, at Vestas i næste uge indleder forhandlinger med repræsentanter for de ansatte omkring forløbet med afskedigelser. 

Da der er tale om så stort et antal, står Ringkøbing-Skjern Kommune klar med hjælp til de fyrede, fortæller beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Vi har et beredskab, der er klar til at træde i kraft, når vi oplever større fyringsrunder som den, Vestas nu melder ud. Her er vi klar med samtaler til dem, der ikke med det samme finder et nyt arbejde, ligesom vi allerede nu er i gang med at koordinere med kommunerne omkring os, siger Kim Ulv Christensen.

Ligesom 3F-formanden hæfter beskæftigelseschefen sig ved, at der er godt gang i beskæftigelsen i lokalområdet.

Vestas er en af de største virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vindmølleproducenten har i alt 4300 ansatte i hele Danmark.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. aug. 2019 - 11:13   29. aug. 2019 - 14:35

Vestas

noc@arbejderen.dk