22 Oct 2018  

KBH: Let skyet, 11 °C

Tillidsfolk mødt af røde faner

Varm velkomst

Tillidsfolk mødt af røde faner

Da 10.000 tillidsfolk fra hele landet ankom til Fredericia Messecenter blev de modtaget af en allé af fagforeningsfaner.

Fagforeningsfaner tog imod
FOTO: PN
1 af 1

10.000 tillidsfolk fra hele landet fik en varm velkomst, da de fra tidlig morgen begyndte at stimle sammen i Fredericia Messecenter for at forberede overenskomstaktiviteter.

Vi vil have en aftale, der sikrer en løsning for alle.
Flemming Vinther, CFU

Alle offentlige faggrupper var repræsenteret lige fra politibetjentene, der i dagens anledning havde blå t-shirts på med teksten: Vi er mere værd, til sygeplejersker, skolelærere og 3F'ere, der var let genkendelige med orange vest med den påtrykte tekst: Fair løn for godt arbejde. 

– Jeg glæder mig helt vildt til at tilbringe denne dag sammen med jer. En dag hvor vi samler flere tillidsfolk end nogensinde før, sagde Flemming Vinther i velkomsten, mens tillidsfolk i en lind strøm forsøgte at finde på plads i den kæmpe hal.

Chefforhandleren på det statslige område slog fast, hvad de offentlige grupper ønsker:

– En aftale, der sikrer en løsning for alle.

Med klapsalver fra 10.000 tillidsvalgte var stormødet  gang.

Overenskomstforhandlingerne foregår for tiden i Forligsinstitutionen, og kommer der ikke en løsning, så kan en strejke træde i kraft den 4. april. Fra den 10. april kan der ske en voldsom optrapning af konflikten, når arbejdsgiverne lockouter over 400.000 offentligt ansatte i staten, kommuner og regioner.

 

22. mar. 2018 - 10:52   22. mar. 2018 - 11:30

OK 2018

noc@arbejderen.dk