19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Teknik- og Miljøudvalg dropper spareplan for Byens Drift

Besparelser droppet

Teknik- og Miljøudvalg dropper spareplan for Byens Drift

Gadefejere og gartnere i Københavns Kommune slipper for nye nedskæringer og dermed fyringer i denne omgang. Teknik- og Miljøudvalget besluttede mandag at droppe spareforslag på 20 millioner kroner.

Sidste år protesterede gadefejere og gartnere mod omfattende spareplan på over 30 millioner kroner i Teknik- og Miljøforvaltningen. I mandags droppede Teknik- og Miljøudvalget at spare yderligere godt 20 millioner kroner.
FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Bekymrede gadefejere og gartnere i Københavns Kommune kan nu ånde lettede op. 

Indstillingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen om at fyre op til 14 ud af 350 ansatte blev nemlig ikke vedtaget, da Teknik- og Miljøudvalget holdt møde mandag den 22. juni.

Emnet har fyldt meget hos kollegaerne i et godt stykke tid, så jeg er både glad på egne og deres vegne.
Rasmus Bredde, tillidsrepræsentant

– Vi havde ingen afstemning om forslaget. Men alle bakkede op om, at vi ikke skal følge besparelsespotentialet. Og det er jeg rigtig tilfreds med, siger Klaus Mygind, medlem af udvalget for SF til Fagbladet 3F.

Besparelsespotentialet fremgår af en rapport fra konsulentfirmaet Ernst & Young. Ved at udbyde opgaven med at holde rent i bydelene Brønshøj-Husum og Vesterbro til private firmaer, effektivisere arbejdet og i sidste ende fyre ansatte, mener konsulentfirmaet, at der kan spares godt 20 millioner kroner.

For mindre end et år siden vedtog Teknik- og Miljøudvalget – ligeledes med afsæt i en rapport fra Ernst & Young – en omfattende spareplan på omkring 34 millioner kroner. 

Det skete under store protester fra de kommunalt ansatte, der også resulterede i, at nogle af tidslerne i planen blev fjernet. Et forslag om at udlicitere 40 procent af opgaverne blev således kraftigt reduceret fra oprindeligt at berøre 170 ansatte til at berøre omkring 40 ansatte.

>>LÆS OGSÅ: Protester begrænser fyringer i København

Uddannelse skal bremse fyringer

Rasmus Bredde, specialarbejder og fællestillidsrepræsentant for 3F'erne ved ét af de tre centre, der tilsammen udgør Byens Drift, havde da også inden mandagens møde i udvalget advaret om konsekvenserne af at spare på renhold af Københavns gader og parker for andet år i træk. 

Han er glad for, at politikerne besindede sig denne gang.

– Emnet har fyldt meget hos kollegaerne i et godt stykke tid, så jeg er både glad på egne og deres vegne. Og jeg synes også, at politikerne skal have ros for, at de har sat sig ind i det her materiale og truffet den her beslutning, siger han til Fagbladet 3F.

Spareplanen vedtaget i 2019 vil først være fuldt indfaset i 2024, og selvom politikerne dengang sagde, at de ville gøre, hvad de kunne for at undgå fyringer, så er det slagsmål ikke helt slut, lyder det fra Rasmus Bredde:

– Indtil videre har vi klaret os med frivillige fratrædelser, og vi håber på, at uddannelse snart kommer i gang, så det også kan være med til at udskyde nogle fyringer.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. jun. 2020 - 09:49   24. jun. 2020 - 10:00

Nedskæringer

noc@arbejderen.dk