26 Apr 2019  

KBH: Let skyet, 19 °C

Tager adgangskortet fra lokomotivførere

DSB hvæsser kniven

Tager adgangskortet fra lokomotivførere

En strejke blandt lokomotivførerne i DSB fik ledelsen til at kræve adgangskortene inddraget og bortvise de strejkende.

FOTO: René Strandbygaard
1 af 1

I løbet af onsdagen begyndte DSB at inddrage lokomotivførernes adgangskort og de blev bedt om at forlade deres arbejdspladser.

I København forlod medlemmerne arbejdspladsen uden at aflevere deres adgangskort.

Lokomotivførerne er medlemmer af Dansk Jernbaneforbund, der oplyser, at det skal være sket i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Struer. I København forlod medlemmerne arbejdspladsen uden at aflevere deres adgangskort.

Onsdag blev DSB ramt af den tredje strejke siden den 5. november, og det gav togaflysninger og forsinkelser over store dele af landet.

DSB bekræfter overfor Arbejderen, at der er ansatte, der har fået inddraget deres adgangkort. Det drejer sig om de strejkende, der "efter gentagne opfordringer ikke har ville genptage arbejdet." De er blevet bedt om at aflevere adgansgkortet og forlade arbejdspladsen. Korten vil blive udleveret når de igen møder på arbejde, oplyser DSB.

Hvor mange lokomotivførere, det drejer sig om, har DSB ikke tal på.

Dansk Jernbaneforbund har kontaktet LO og vil i samarbejde med den faglige hovedorganisation tilrettelægge mulige fagretlige skridt i sagen.

>>LÆS OGSÅ: DSB må gerne være medlem af privat arbejdsgiverforening

Jernbaneforbundet og DSB har siden september holdt utallige møder for at få nye lokalaftaler på plads, efter at DSB for næsten et år siden valgte at melde sig ind i DI og dermed tvinge de ansatte over på den billigere Jernbaneoverenskomst.

>>LÆS OGSÅ: DSB opsiger overenskomster

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. nov. 2018 - 17:48   28. nov. 2018 - 17:48

DSB

noc@arbejderen.dk