21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 3 °C

Storstrejke truer Ryanair

Ansatte har mistet tålmodigheden

Storstrejke truer Ryanair

Personalegrupper i Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland truer Ryanair med en historisk stor strejke. beslutninge falder torsdag i næsten uge

Ansatte i Ryanair har fået nok, og de planlægger nu den største strejke i flyselskabets tid
FOTO: Michael Probst /Ritzau Scanpix
1 af 1

– Hvis ikke Ryanairs ledelse er villig til at lave de nødvendige forandringer, har medarbejderne intet andet valg end at reagere med den største strejkeaktion hidtil set.

Sådan udtaler repræsentanter for syv fagforeninger fra Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland til Irish Examiner.

Medarbejderne har intet andet valg end at reagere med den største strejkeaktion hidtil set.
Ansatte i Ryanair.

Ryanairs personalegrupper har været samlet til det, de selv kalder et "historisk møde" i Rom, hvor de har aftalt fælles skridt i kampen for overenskomster og ordnede forhold i det irske lavprisselskab. Beslutningen om strejkernes omfang bliver taget torsdag i næste uge og vil ramme tusinder af passagerer - også i danske lufthavne. 

>>LÆS OGSÅ: Strejker tvinger Ryanair til at forhandle overenskomster

Lave lønninger og manglende løn under sygdom, egenbetaling af uddannelse og uniformer, korte opsigelsesvarsler helt ned til en enkelt dag er blandt eksemplerne på de elendige ansættelsesvilkår, de ansatte arbejder under.

Organisering og fælles handling

Forholdene har fået de ansatte til at organisere sig og rykke tættere sammen på tværs af landegrænserne. I både juli og august har de strejket og tvunget Ryanair til at gå i forhandlinger om overenskomster for første gang i tre årtier. I Irland er det blevet til en aftale med piloterne, og i Italien er der underskrevet en aftale mellem Ryanair og en mindre gruppe piloter.

Men resultaterne er alt for længe undervejs, og i Irland kom aftalen i stand, blandt andet fordi Ryanair truede med at flytte flere fly og 300 arbejdspladser til Polen.

Nu lægger personalet ekstra pres på ledelsen ved igen at rasle med strejkevåbnene og lægge op til den hidtil største strejke i flyselskabets tid. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. sep. 2018 - 05:45   14. sep. 2018 - 05:50

Ryanair

noc@arbejderen.dk