23 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

Stilladsaktion gav pote

Finder sig ikke i noget

Stilladsaktion gav pote

Københavnske stilladsarbejdere fik på få timer sikret, at stillads på et ejendomsprojekt nu er i hænderne på et organiseret firma med uddannede stilladsbyggere.

Arkivfoto
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Mandag morgen holdt 40-50 stilladsarbejdere "morgenmøde" på adressen Stockholmsgade 59 i København, hvor en ældre ejendom bygges om til luksus ejerlejligheder og tilføjes en helt ny tagetage.

Scaffco skal udføre al stilladsarbejde på pladsen, og de 4 falske selvstændige er ude.
John Ekebjærg-Jakobsen, Stilladsklubben

De københavnske stilladsarbejdere havde erfaret, at stilladset omkring ejendommen er bygget af fire personer, hvoraf ingen af dem har den krævede uddannelse. De fire er heller ikke hverken medlem af fagforening eller stilladsklub ligesom der er usikkerhed om, på hvilke betingelser de fire er ansat.

Alt ialt forhold, som de velorganiserede stilladsfolk ikke vil acceptere.

– Bygherren turde ikke lade de 4 herrer bygge teltoverdækning på stilladset, da det er højt specialiseret stilladsarbejde. Derfor blev et jysk firma, Scaffco Stillads, hyret ind til denne opgave, fortæller John Ekebjærg-Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920, til Arbejderen.

Ifølge ham kørte de jyske stilladsfolk igen, da de mødte op på adressen og fik at vide af deres københavnske kollegaer, at der var tale om konfliktramt arbejde.

Sagen løst

Der blev hurtigt etableret et møde med bygherren, og efter et par timer var sagen løst.

– Bygherren har konstateret at de 4 falske selvstændige ikke var værd at satse på og i stedet ansat det jyske firma til hele opgaven. Folkene fra Scaffco Stillads er lige nu i gang med at sikre selve stilladset, lovliggøre det og gøre det klar til at montere stilladsoverdækningen, siger John Ekebjræg-Jakobsen og tilføjer:.

– Scaffco skal udføre al stilladsarbejde på pladsen, og de 4 falske selvstændige er ude.

 

11. dec. 2017 - 13:07   11. dec. 2017 - 16:13

Faglig aktion

noc@arbejderen.dk