18 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 26 °C

Sophie Løhde får besøg af offentligt ansatte

Protest mod latterlig løn

Sophie Løhde får besøg af offentligt ansatte

Københavnske fagforeninger efterlyser resultater ved overenskomstforhandlingerne. Mandag arrangerer de demonstration foran Moderniseringsstyrelsen.

Billedet er fra en velfærdsdemonstration i marts måned sidste år.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Vores løn er latterlig, Sophie Løhde!

Den besked medbringer utålmodige og utilfredse pædagoger, social- og sundhedspersonale og andre offentligt ansatte, når de på mandag den 26. februar demonstrerer foran Moderniseringsstyrelsen på Landgreven mellem klokken 17 og 18.

Vi vil have vækst – både i den offentlige sektor og i de offentlige lønninger.
Jan Hoby, FOA LFS.

Der er råd til lønstigninger, og der er råd til vækst i den offentlige sektor, mener de københavnske FOA-afdelinger, der står bag initiativet. De vil have Sophie Løhde (V), der er topforhandler på statens område til at lytte.

Der er råd

– Krisen er forbi, og der er råd. Det offentlige sender millioner af sted i bonusser til inkompetente topchefer, og der er råd til skattelettelser i milliardklassen, mens vores lønninger er latterligt lave. Den går simpelthen hen ikke længere.

>>LÆS OGSÅ: Løhde styrer OK-forløb

– De store grupper af offentligt ansatte har stået uden for festen og frosset, mens de rigeste danskere har fejret opgangstiderne. Vi vil have vækst – både i den offentlige sektor og i de offentlige lønninger, siger Jan Hoby, næstformand i FOA LFS, Landsforeningen For Socialpædagoger, som er medarrangør af demonstration sammen med FOA1, FOA SOSU og FOA/KLS. 

KL's står for skud i dag

I dag torsdag får Kommunernes Landsforening besøg af medlemmerne af en række københavnske fagforeninger. Parolen lyder: 'Tålmodigheden er slut - resultater nu'.

>>LÆS OGSÅ: Nu vil vi se OK-resultater

Håbet er at demonstrationen kan være med til at presse arbejdsgiverne og samtidig støtte fagbevægelsens forhandlere, tilføjer Jan Hoby.

FOA LFS er også med til at arrangere torsdags demonstration. Det sker sammen med andre lokale afdelinger af FOA, BUPL, HK/Kommunal, Uddannelsesforbundet, Socialrådgiverforeningen, Københavns Lærerforening og Forbundet Arkitekter og Designere.

22. feb. 2018 - 13:56   22. feb. 2018 - 14:02

OK 2018

noc@arbejderen.dk