25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 20 °C

Skriv under på kravet om fair forhold

Opfordring fra Dansk Jernbaneforbund

Skriv under på kravet om fair forhold

Jernbaneforbundet har oprettet et kampagnesite og samler underskrifter til støtte for medlemmernes kamp for nye lokalaftaler i DSB og indflydelse på arbejdstiden.

FOTO: Dansk Jernbaneforbund
1 af 1

I et forsøg på at gøre folk klogere på den verserende konflikt mellem DSB og tog- og lokomotivførerne i Dansk Jernbaneforbund har fagforbundet oprettet en ny kampagnesite: www.fairforholdidsb.dk

Her kan man skrive under og dermed vise din støtte til medarbejderne, tilmelde sig nyhedsbrev, læse nyheder med mere, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Man kan blandt andet læse, at baggrunden for konflikten skal findes i DSB's indmeldelse i Dansk Industri (DI) for cirka et år siden. I den forbindelse overgår DSB til den private overenskomst mellem Dansk Jernbaneforbund og DI – Jernbaneoverenskomsten.

Det giver DSB anledning til at opsige de over 100 lokalaftaler og ”kutymer”, som er forhandlet på plads over mange årtier, og tidligere har reguleret alle tænkelige forhold: som løn, arbejdstid, medarbejderindflydelse og meget mere.

>>LÆS OGSÅ: Ledelsesstil i DSB vækker vrede

DSB og Dansk Jernbaneforbund har i månedsvis forhandlet om nye lokalaftaler, men det går langsomt med at opnå resultater. Ledelsen i DSB står på sin side fast på ledelsesretten, mens Dansk Jernbaneforbund argumenterer for betydningen af, at medlemmerne har indflydelse på planlægningen af arbejdet, som de havde inden skiftet til den private overenskomst.

Parterne forhandler om nye lokalaftaler, men det går langsomt med at opnå resultater.

Jernbaneforbundet har lavet en video, der viser, hvordan en børnefamilie vil blive påvirket, hvis DSB gennemtrumfer arbejdstider uden de ansattes indflydelse.

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. dec. 2018 - 15:27   15. dec. 2018 - 09:00

DSB

noc@arbejderen.dk