25 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Skraldet hober sig op i Vejle

En uges strejke

Skraldet hober sig op i Vejle

Strejken blandt 37 skraldemænd i Vejle har ikke umiddelbart udsigt til en løsning. Skraldemændene har vedtaget at strejke videre, og ledelsen vil først forhandle, når arbejdet er genoptaget.

RenoNordens biler i Vejle har nu holdt stille i en uge.
FOTO: Vejle Kommune
1 af 1

Umiddelbart er der intet, der tyder på en løsning på den nu ugelange strejke blandt skraldemændene ved RenoNorden i Vejle. De 37 skraldemænd har torsdag morgen besluttet at strejke videre, og ledelsen vil først forhandle, når arbejdet er genoptaget. 

Kollegaerne har sagt til mig, at de opfatter firmaets handlemåde som en straf for at være kritisk.
Lasse Midtgaard, tillidsmand

– Folkene mødte op i deres arbejdstøj klokken 4:45 klar til at arbejde, men da jeg så igen måtte fortælle dem, at den fyrede kollega ikke er blevet genasat, så stemte de. Og igen endte det med, at de gik hjem, siger tillidsrepræsentant Lasse Midtgaard til Arbejderen.

Han har forsøgt, men ikke haft held med at overbevise kollegaerne om, at de skal genoptage arbejde, da deres strejke er overenskomststridig. Skraldemændene står fast på deres krav om, at en fyret kollega skal tilbage på arbejdspladsen.

Skraldemændene deltog mandag den 23.10. i et møde om et forslag til ny akkordaftale. På mødet havde den nu fyrede stillet kritiske spørgsmål, og de strejkende synes, det virker lidt for tilfældigt, at netop han ugen efter får en fyreseddel. Dertil kommer, at firmaet efter mødet har flyttet tre andre kritikere af akkordaftalen til lavere betalt arbejde. 

Afviser sammenhæng

– Kollegaerne har sagt til mig, at de opfatter firmaets handlemåde som en straf for at være kritisk, har Lasse Midtgaard forklaret.

Men det har intet med hinanden at gøre, udtaler driftschef ved RenoNorden Karsten Linderskov til Arbejderen.

– Der er flere end dem, der er fyret og flyttet, der var kritiske på mødet. Vedkommende, der er fyret, er det, fordi vi opfatter, at han modarbejder os og prøver at forhindre andre medarbejdere, som vi i øvrigt er glade for, i at udføre deres arbejde, lyder driftschefens udlægning.

Konsekvenserne af strejken begynder at blive synlige i Vejle, hvor antallet af utømte affaldscontainere er på cirka 50.000.

Parterne mødes i Arbejdsretten torsdag eftermiddag.

Du kan støtte de strejkende: Reg.nr. 5398 og kontonr. 0000248951.

02. nov. 2017 - 12:52   02. nov. 2017 - 12:59

Strejke

noc@arbejderen.dk