18 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Skraldemænd frygter ringere løn og arbejdsforhold

Blokerer Københavns morgentrafik

Skraldemænd frygter ringere løn og arbejdsforhold

Københavnske skraldemænd standsede onsdag morgen al trafik på H.C. Andersens Boulevard. Skraldemændene frygter, at de kommer til at betale en merudgift på cirka en halv milliard med ringere løn og arbejdsforhold.

Onsdag morgen blokerede bekymrede skraldemænd H.C. Andersens Boulevard i en halv time. Skraldemændene frygter, at de kommer til at betale for en merudgift på en halv milliard kroner, når kommunen hjemtager affaldshåndteringen.
FOTO: Privat
1 af 1

Onsdag morgen blev der ekstra kaos i Københavns centrum, da alle københavnske skraldebiler holdt stille på H.C. Andersens Boulevard. I en halv time var al trafik sat i stå.

Vi frygter, at politikerne tørrer regningen af på os, men det vil vi ikke finde os i.
Michael Engelhardt, tillidsrepræsentant City Container

Michael Engelhardt, der er tillidsrepræsentant ved City Container, fortæller Arbejderen om baggrunden for aktionen:

– Det er et opråb til kommunen og politikerne i Borgerrepræsentationen om, at de ikke skal forringe vores løn og arbejdsvilkår. De skal lytte til os og ikke bare tage beslutninger hen over hovedet af os.

Privat siden 2011

Indsamlingen af affald i hovedstaden har været privatiseret siden 2011. Nu er affaldshåndteringen på vej tilbage til kommunen for at blive ressourceoverdraget til Amager Ressourcecenter (ARC), der er et fælleskommunalt selskab ejet af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner.

Det er ikke hjemtagningen, de 350 skraldemænd protesterer over, men at manøvren forventes at betyde en merudgift i omegnen af en halv milliard kroner.

– Den regning, frygter vi, bliver tørret af på os, men det vil vi ikke finde os i, slår Michael Engelhardt fast.

Møde i næste uge

Både i kommunens Teknik- og Miljøudvalg og i Borgerrepræsentationen har de politiske partier været vildt uenige i spørgsmålet om, hvorvidt kommunen igen skulle stå for at hente affald hos borgerne. Som betingelse for at acceptere hjemtagningen krævede flere af de borgerlige partier, at en eventuel merudgift ikke skulle gå ud over forbrugerne. Den anden fløj krævede til gengæld, at det ikke måtte gå ud over de 350 skraldemænds løn og arbejdsmiljø.

Spørgsmålet er sat på dagsordenen ved møde i Borgerrepræsentationen onsdag den 24. juni.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. jun. 2020 - 12:00   18. jun. 2020 - 12:26

Arbejdsmarked

noc@arbejderen.dk