23 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Skraldemænd afviser firmaets lønudspil

Strid ryger i Arbejdsretten

Skraldemænd afviser firmaets lønudspil

Strejke tvang det fælleskommunale selskab ARC til forhandlingsbordet, men lønstrid ender i Arbejdsretten.

Nu skal Arbejdsretten afgøre lønstriden mellem 25 skraldemænd og det fælleskommunale selskab Amager Ressourcecenter. Arkivfoto.
1 af 1

Skraldemændene i Tårnby og Dragør kommuner har afvist det udspil, som Amager Ressourcecenter (ARC) er kommet med som løsning på en lønkonflikt.

Selskabet var altså ikke villig til at betale det, som vi mener, vi har tilgode.
Mads Veje, tillidsmand

– Nogen har helt op mod 20.000 kroner til gode, men ARC var kun parat til at betale under halvdelen. Nu har vi underskrevet et uenighedsreferat, og så må vi vente på, at Arbejdsretten afgør sagen, siger Mads Veje, der er tillidsmand for skraldemændene i Tårnby, til Arbejderen.

Han vendte udspillet med kollegerne torsdag eftermiddag, og de konstaterede, at det lå langt fra det, de forventede.

De er 25 mand ansat i Tårnby og Dragør kommuner, og de strejkede onsdag og torsdag i sidste uge, fordi de mener, at det fælleskommunale renovationsselskab render fra en aftale.

Overgangsordning

Sagen er den, at skraldemændene den 1. januar overgik fra vognmandsfirmaet Marius Pedersen A/S til ansættelse ved ARC. Da var der endnu ikke opnået enighed med ARC om en lønaftale. Derfor blev der lavet en aftale om, at skraldemændene som en overgangsordning skulle have et a conto beløb udbetalt de første måneder. Forskellen på a conto lønnen og den løn, der fremgår af den aftale, der siden er faldet på plads, lovede ARC skulle blive udbetalt den 1. april.

ARC skiftede imidlertid mening og en melding om, at selskabet ikke ville udbetale pengene, før sagen havde været igennem det fagretslige system, udløste sidste uges strejke.

Sympatistrejke

Om torsdagen nedlagde kollegerne i København og på Frederiksberg arbejdet i sympati. Fredag invilgede ARC så i at forhandle om skraldemændenes tilgodehavende og arbejdet blev genoptaget.

>>LÆS OGSÅ: Skraldemænd arbejder igen

– Selskabet ville gerne snakke med os, men var altså ikke villig til at betale det, som vi mener, vi har tilgode, slutter Mads Veje.

 ARC ejes af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. mar. 2019 - 14:16   15. mar. 2019 - 15:15

Arbejdskamp

noc@arbejderen.dk