07 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Salg af tegning skal betale strejkebøder

Lærere samler ind

Salg af tegning skal betale strejkebøder

En gruppe lærere på erhvervsskolen TEC er blevet idømt bøder for at nedlægge arbejdet. Nu samler kollegaerne penge ind til dem.

Tegningen, der sælges, viser en flok faglærere, der står og tigger foran skolen, så de får råd til frokosten; en frokost, som de ellers skulle være sikret ved OK18.
FOTO: Tegning: Lars-Ole Nejstgaard
1 af 1

Aktionsgruppen på landets næststørste erhhvervsskole TEC samler penge ind til en gruppe kollegaer, der er blevet idømt strejkebøder på op til 1600 kroner.

Konkret er 37 af skolens faglærere blevet idømt en eller to dagbøder på omkring 1500 kroner.

I samarbejde med Stilladsarbejdernes kulturfond, har aktionsgruppen udgivet den tegning, der illustrerer denne artikel, og sælger den nu i A4 format med glas og ramme for 1000 kroner pr. styk. Pengene går til at dække strejkebøderne.

Konkret er 37 af skolens faglærere, der arbejder på tjenestemandslignende vilkår, blevet idømt dagbøder på 7-800 kroner pr. dag.

Faglærerne på TEC holdt to faglige møder, hvor arbejdet blev nedlagt, i november sidste år, da de fandt ud af, at de ikke får ret til betalt frokostpause, selvom den ret blev indføjet i OK 2018. 

På i alt seks erhvervsskoler, VUC-centre eller gymnasier nægter ledelsen at overholde overenskomstens krav om betalt frokost. Sagen er nu på vej i faglig voldgift.

Ønsker du, din fagforening eller din arbejdsplads at købe en tegning, skal I skrive til tecunderviserne@gmail.com og oplyse navn og adresse. Herefter modtager I kontooplysninger til Stilladsarbejdernes Kulturforening.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. mar. 2019 - 14:00   16. mar. 2019 - 11:49

OK 2018

ur@arbejderen.dk