22 Jul 2018  

KBH: Skyfrit, 26 °C

RenoNorden truer med at fyre strejkende

Skærpet konflikt

RenoNorden truer med at fyre strejkende

Renovationsfirmaet RenoNorden truer nu 37 skraldemænd med at fyre dem, hvis ikke de indstiller den ugelange strejke for at få genansat en fyret kollega.

Konflikten mellem skraldemændene og firmaet RenoNorden i Vejle er spidset yderligere til, efter at firmaet truer med at fyre de strejkende. Arkivfoto.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Torsdagens møde i Arbejdsretten i den verserende konflikt mellem 37 skraldemænd og RenoNorden skærpede den i forvejen fastlåste konflikt i Vejle.

De, som ikke genoptager arbejdet mandag morgen, er at betragte som udblevne og dermed opsagte.
Karsten Linderskov, RenoNorden

Hvis ikke skraldemændene genoptager arbejdet mandag, er de udeblevet fra arbejde og opsagt, lyder det fra firmaet, der siden 1. april 2016 har stået for affaldshåndteringen i den jyske kommune.

>>LÆS OGSÅ: RenoNorden fyrer kritisk skraldemand

– Vi varslede i Arbejdsretten, at de skraldemænd, som ikke genoptager arbejdet fredag, vil modtage et brev lørdag. Her vil der stå, at de, som ikke genoptager arbejdet mandag morgen, er at betragte som udblevne og dermed opsagte. De, der møder op og arbejder mandag morgen, er fortsat ansat, fortæller driftschef ved RenoNorden Karsten Linderskov ifølge Vejle Amts Avis. 

Står fast

Strejken, der nu har løbet i over en uge, har siden tirsdag kostet skraldemændene 65 kroner i bod per strejketime. Men trods bod og risikoen for at miste jobbet, såfremt strejken fortsætter, så var det den beslutning, skraldemændenne tog, da de mødte på arbejdspladsen her til morgen.

– Folkene møder hver dag ind på arbejdet i håb om at få besked om, at fyresedlen til en kollega bliver revet i stykker. Men ledelsen fastholder fyringen, og så har kollegaerne stemt og besluttet at gå hjem igen, siger tillidsmand Lasse Midtgaard til Arbejderen.

De strejkende har meddelt tillidsmanden, at de møder ind igen mandag morgen klokken 4:45.

Du kan støtte skraldemændene ved at sætte penge ind på en dertil oprettet konto - registreringsnr. 5398 og kontonr. 0000248951. Eller benytte MobilePay nummer 5024 6358.

 

03. nov. 2017 - 09:21   03. nov. 2017 - 12:21

Strejke

noc@arbejderen.dk