19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

OK21 gennemføres som planlagt

Endelig beslutning:

OK21 gennemføres som planlagt

Efter måneders drøftelser har de 51 organisationer i Forhandlingsfællesskabet besluttet at gennemføre OK21 som planlagt.

OK21 bliver gennemført trods et arbejdsmarked, der er mærket af følgerne af covid-19. FOA forventer, at medlemmerne vil have fokus på højere løn og de lavtlønnede medlemsgrupper.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Torsdag besluttede Forhandlingsfællesskabet at gennemføre de offentlige overenskomstforhandlinger som planlagt.

Forhandlingerne bliver op ad bakke denne gang. Men trods krisetiderne skal vi også kunne forhandle for de offentlig ansatte.
Mona Striib, Forhandlingsfællesskabet

På grund af covid-19 har de offentlige fagforeninger i flere måneder analyseret og vurderet, om det ville være bedre at udskyde forhandlingerne.

>>LÆS OGSÅ: Fagforeninger i tænkeboks om OK21

– Det er ingen hemmelighed, at forbundene har set forskelligt på strategien. Økonomiske krisetider har altid ført til snævre resultater, mens højkonjunkturer har betydet pæne overenskomster. Usikkerheden om økonomien har ført til en længere debat blandt forbundene, siger Mona Striib, der formand for fagforbundet FOA.

Hun er også formand og chefforhandler for de 51 medlemsorganisationer i Forhandlingsfællesskabet, som forhandler de generelle løn- og arbejdsvilkår for tilsammen 565.000 ansatte i kommuner og regioner. 

Lønudviklingen på det offentlige område er altid blevet påvirket af lønudviklingen på det private arbejdsmarked, og hvordan de kommer til at se ud i lyset af coronakrisen er svært at forudse, lyder det fra Mona Striib.

Det bliver op ad bakke

– Forhandlingerne bliver op ad bakke denne gang. Men trods krisetiderne skal vi også kunne forhandle for de offentlig ansatte.

– Det helt afgørende er nu, at vi står sammen om de kommende forhandlinger og presser de offentlige arbejdsgiverne til en fornuftig ramme i forhandlingerne, siger Mona Striib.

FOA forventer, at restriktionerne som følge af corona er hævet så meget efter sommerferien, at der kan gennemføres medlemsmøder i de lokale fagforeninger om forbundets kommende krav til overenskomsterne.

– Vi er lidt sent på den denne gang, men nu går vi i gang. Jeg gætter næppe helt galt, hvis jeg forudser krav om højere løn og fokus på de lavtlønnede, siger Mona Striib.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. jun. 2020 - 21:51   19. jun. 2020 - 12:44

OK 2021

noc@arbejderen.dk
Lyt til artikel