12 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Nyt løndumperfirma overtager polske arbejdere

Planteskoleejer skifter firma

Nyt løndumperfirma overtager polske arbejdere

Ejeren af Møllegårdens Planteskole har valgt nyt firma, der skal stå for rekruttering af ansatte. Firmaet er et nyoprettet løndumperfirma, omfattet af 3F's konfliktvarsel.

FOTO: 3F Østfyn
1 af 1

Kort før torsdag middag – en time før den angivne deadline – modtog Hanne Pedersen, faglig sekretær i 3F Østfyn, en mail. Mailen var fra Lars P. Strarup, der er ejer af Møllegårdens Planteskole på Midtfyn.

Det nye firma Scansil ApS var, som vi havde forventet, endnu et af PF-gruppens mange CVR-numre. 
Hanne Pedersen, 3F Østfyn

– I mailen stod der, at han nu samarbejder med firmaet Scansil ApS. Og ja, det var, som vi havde forventet, endnu et af PF-gruppens mange CVR-numre. Det er der allerede hovedkonflikt på, og der vil hurtigt blive iværksat sympatikonflikt, fortæller Hanne Pedersen til Arbejderen.

I mandags blev en varslet konflikt afblæst, da Lars P. Strarup meddelte, at han havde opsagt samarbejdet med det polske rekrutteringsfirma 2TL IVS, som indtil da havde leveret og stået for lønudbetaling til cirka 40 polakker på arbejdspladsen. Firmaet har ikke overenskomst og har aflønnet de polske arbejdere med mellem 70 og 80 kroner i timen, oplyser 3F Østfyn.

>>LÆS OGSÅ: Planteskoleejer dropper løndumperfirma men beholder de ansatte

PF Gruppen vokser

Både Scansil ApS og 2TL IVS er med i den polskejede PF Gruppen, der hele tiden udbygges med nye CVR-numre og nu består af 14 selvstændige firmaer. 

– Vi kan ud af CVR-nummeret se, at Scansil ApS er oprettet for nylig. Der bliver bare flere og flere af den her slags firmaer, som arbejdsgiverne kan skifte imellem. Det er skruen uden ende, lyder det fra Hanne Pedersen.

Denne gang sætter 3F hårdt mod hårdt. Når den varslede sympatikonflikt, der kommer til at omfatte alle firmaerne i PF Gruppen, træder i kraft, må ingen medlemmer af 3F og andre medlemsforbund i Fagbevægelsens Hovedorganisation udføre arbejde med forbindelse til firmaet.

Ingen kommentarer

Møllegårdens Planteskole vil blive ramt af manglende transport til og fra planteskolen, manglende afhentning af affald, problemer med andre serviceydelser som reparationer og lignende.

– Jeg har derfor skrevet til Lars P. Strarup og opfordret ham til igen at droppe samarbejdet med Scansil, oplyser Hanne Pedersen.

Arbejderen har spurgt Lars P Strarup om, hvilke overvejelser han har gjort sig inden valget af ny samarbejdspartner, hvorfor han bruger et eksternt rekrutteringsbureau i stedet for at ansætte folkene selv, og om han har tænkt over de konsekvenser, en konflikt vil påføre hans virksomhed?

"Ingen kommentar til noget af det," skriver han i en mail.

Sælger og udlejer

Lars P. Strarup har specialiseret sig i at dyrke færdige hække. Den midtfynske planteskole er således omringet af 70 hektar marker, hvilket svarer til 94 fodboldbaner, kan man læse på planteskolens hjemmeside.

Ud over at tjene penge på salg af hække, så får Lars P. Strarup indtægt på indkvartering af de polske arbejdere. De er fordelt i to huse på henholdsvis 198 og 163 kvadratmeter. For det har Lars P. Strarup en månedlig indtægt på mindst 20.000 kroner, skriver Fagbladet 3F.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. nov. 2019 - 14:53   15. nov. 2019 - 12:28

Løndumping

noc@arbejderen.dk