23 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

Nye masssefyringer i lufthavnen

Konsekvenser af færre flyrejser

Nye masssefyringer i lufthavnen

400 3F'ere ansat ved Gate Gourmet bliver fyret. Cateringfirmaet mærker konsekvenserne af færre flyvninger, og af at flere flyselskaber har droppet servering af mad for at mindske smitte med corona.

Gate Gourmet bliver nu ramt på færre flyvninger og færre serveringer af mad til flypassagerer. På trods af at cateringsfirmaet fortsat modtager kompensation fra staten, bliver der fyret 400 ud af 800 ansatte.
FOTO: Ra Boe/Wikipedia CCA3.0
1 af 1

I dag onsdag den 29. juli gennemføres endnu en stor fyringsrunde i Københavns Lufthavn. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er en forfærdelig situation. Jeg er dybt berørt af så mange skæbner, dette her berører.
Jan Thomsen, tillidsrepræsentant

Denne gang er det cateringfirmaet Gate Gourmet, der må give den triste besked til cirka 400 ud af 600 3F'ere, at der ikke længere er arbejde til dem. Gate Gourmet, der fremstiller flymad, har rundt regnet 800 på lønningslisten. Cateringfirmaet bliver dels ramt af, at der er stor nedgang i rejseaktiviteterne, dels af at flere flyselskaber har droppet servering af mad for at mindske smittefaren. 

– Det er en forfærdelig situation. Jeg er dybt berørt af så mange skæbner, dette her berører, siger Jan Thomsen, tillidsrepræsentant i Gate Gourmet, til Fagbladet 3F. 

Han fortæller, at det her ikke handler om en faglig kamp, men om en kamp mod corona, og han fremhæver, at der har været et godt samarbejde med ledelsen. Det er således lykkedes at redde 30 arbejdspladser, og flere af kollegerne har taget imod tilbud om efteruddannelse, som kan forbedre deres muligheder for at finde et andet arbejde.

Ifølge Fagbladet 3F er Gate Gourmet fortsat på statens ordning for lønkompensation. 

Fyringerne fortsætter

Med nye fyringer i lufthavnen går det, som formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen forudsagde, da han for en måned siden udtalte sig til Arbejderen om de fyringer, der på daværende tidspunkt var effektueret som følge af coronakrisen.

>>LÆS OGSÅ: 3F Kastrup forudser øget pres på lønnen efter massefyringer i lufthavnen

I slutningen af juni blev omkring 2.500 fyret i blandt andet SAS Ground Handling, Aviator og SodexoAirport Service.

Samlet set forventes det, at mellem 3000 og 4000 ansatte i Københavns Lufthavn vil miste deres arbejde. Ud over 3F'ere drejer det sig om kabineansatte, piloter, HK'ere og andre.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. jul. 2020 - 09:10   29. jul. 2020 - 10:52

Massefyringer

noc@arbejderen.dk