14 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Ny lokalaftale til stilladsarbejdere

Resultat af strejke

Ny lokalaftale til stilladsarbejdere

Tirsdag underskrev Jerslev Stilladsservice en lokalaftale, der har været længe undervejs. Firmaets 91 stilladsarbejdere gik i strejke torsdag i sidste uge og mener, at det er deres sammenhold, der har bragt aftalen i hus

Arkivfoto
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

– Vi har fået en ny lokalaftale, og faktisk fået det vi ville have.

Sådan lyder det fra en glad talsperson for de 91 stilladsarbejdere i firmaet Jerslev Stilladsservice. Han ringer tirsdag eftermiddag og overbringer beskeden til Arbejderen. 

Vi føler, at vi har vundet, og vi har vist, at når vi står sammen, kan vi også opnå resultater.
Talsperson

– Vi åbnede forhandlingerne ved at sige, at vi var villige til at lade 12 mand køre ud og lave noget på betingelse af, at vi kunne forhandle en lokalaftale på plads. Og det lykkedes, fortæller talspersonen, der ønsker at være anonym.

Stilladsarbejderne har fået en femmer ekstra i timen på anciennitetstillægget, og det lykkedes også at forbedre vilkårene for nyansatte. I dag får de startløn i de første tre måneder i branchen. Fremover bliver det i syv uger.

Som konsekvens af lokalaftalen genoptager stilladsarbejderne arbejdet, som de nedlagde torsdag i sidste uge.

– Vi føler, at vi har vundet, og vi har vist, at når vi står sammen, kan vi også opnå resultater, slår talspersonen fast.

Trusler 

Firmaet havde truet lærlingene i firmaet med at rive deres kontrakter i stykker, såfremt de fortsatte strejken, og nogle af de personer, som firmaet mente trak i trådene i forhold til strejken, havde også fået talt og påskrevet. 

– Som vi hører det, har firmaet rigeligt at se til for tiden, og så vil det da være dumt at fyre folk. Skulle det mod forventning ske alligevel, så kan vi hurtigt sætte os på røven igen, understreger talspersonen.

Strejken startede egentlig, fordi firmaet havde trukket nogle af stilladsarbejderne i løn for at have spist frokost i kantinen på Novo Nordisk i Kalundborg. 

>> LÆS OM STREJKEN HER

Den sag blev løst, men da stilladsarbejderne alligevel var samlet, benyttede de anledningen til at snakke sammen om lokalaftalen og til at få kravene til den præciseret. 

 

10. okt. 2017 - 16:07   10. okt. 2017 - 16:55

Strejke

noc@arbejderen.dk