31 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

Mistanke om skattesnyd på Facebook-byggeri

Facebook-byggeri i søgelyset

Mistanke om skattesnyd på Facebook-byggeri

Et dansk indregistreret byggefirma mistænkes for at have kørt løn for millioner uden om det danske skattevæsen. Firmaet bygger for Facebook på Fyn.

1 af 1

De lokale skattemyndigheder på Fyn skal nu undersøge byggeriet af Facebooks nye datacenter i Odense nærmere.

Skat har udbedt sig oplysninger på baggrund af den faglige sag, vi har kørt mod Tag og Facade DK.
Christian Foli, 3F Bygningsarbejderne Fyn

Konkret mistænkes et dansk registreret byggefirma for skattesvindel i millionklassen, skriver Fagbladet 3F, der har fulgt byggeriet på nært hold.

Skat går ind i sagen, efter at den lokale 3F-afdeling har afdækket, hvordan firmaet Tag og Facade DK har underbetalt mere end 100 bygningsarbejdere og kørt løn for millioner uden om det danske skattevæsen.

Christian Foli, der er faglig sekretær i 3F Bygningsarbejderne Fyn, bekræfter, at fagforeningen er blevet kontaktet af det lokale skattecenter.

– Skat har udbedt sig oplysninger på baggrund af den faglige sag, vi har kørt mod Tag og Facade DK, siger Christian Foli til Fagbladet 3F.

Ja, vi har snydt

Tag og Facade DK indgik i februar et forlig med 3F-afdelingen og indrømmede at have snydt deres udenlandske bygningsarbejdere for 6,8 millioner kroner i løn.

De beløb er nu indbetalt, fortæller Christian Foli.

Men da sagen blev oprullet, viste det sig også, at Tag og Facade DK, der er ejet gennem et selskab i England, har benyttet sig af en sindrig model for at slippe billigere i lønudgifter.

Der kan være tale om mere end 200 ansatte, der har fået 37 ugentlige løntimer udbetalt gennem Tag og Facade DK’s danske firma, mens deres overarbejdstimer er udbetalt til udenlandske bankkonti af britiske selskaber.

Dermed er millioner af kroner udbetalt i løn udenom det danske skattesystem, hvor de ansatte er skattepligtige.

Ingen fynboer på pladsen

Skattestyrelsen ønsker af hensyn til deres særlige tavshedspligt hverken at be- eller afkræfte, om de er ved at undersøge Tag og Facade DK.

Fagbladet 3F kunne i efteråret fortælle, at den 1.000 mand store byggeplads har holdt portene lukket for fynske håndværkerelever, der står og mangler lærlingepladser.

Byggeriet i Odense har stået på i snart to år, og datacenteret bliver på 56.500 kvadratmeter. Det bliver Facebook's tredje i Europa og skal stå færdigt i 2020. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. maj. 2019 - 16:02   09. maj. 2019 - 16:47

Skattesnyd

noc@arbejderen.dk