21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 6 °C

Medlemmerne strømmer ind i 3F

Resultat af faglig aktivitet

Medlemmerne strømmer ind i 3F

3F Aalborg har på fire dage fået over 50 nye medlemmer. Afdelingens aktive holdning til OK18 er en afgørende forklaring, mener formanden.

3F Aalborg er meget aktiv i OK18 og på en uge har 16 private arbejdspladser tilkendegivet deres støtte til de offentlige kolleger. Her er det betonarbejdere på det nye sygehusbyggeri.
FOTO: 3F Aalborg
1 af 1

Slaget om de offentlige overenskomster øger bevidstheden om, at det er godt at være medlem af en overenskomstbærende fagforening i stedet for en af de såkaldt gule foreninger.

Vi har vist, at vi er parate til aktivt at støtte kampen for ordentlige løn og arbejdsvilkår.
Allan Busk, 3F Aalborg

Det mener Allan Busk, formand for 3F Aalborg, der de seneste fire dage har fået mere end 50 nye medlemmer.

– Vi er ikke i tvivl om, at en del af forklaringen ligger i afdelingens overenskomstaktiviteter. Vi har vist, at vi er parate til aktivt at støtte kampen for ordentlige løn og arbejdsvilkår, og så har der jo været meget i pressen om konflikt og hvem det egentlig er, der forhandler og vedligeholder overenskomster, siger Allan Busk til Arbejderen.

>>LÆS OGSÅ: 3F'ere optrapper solidariteten

Flere af de nyindmeldte henviser til 3F Aalborgs skarpe og direkte opbakning til de offentligt ansatte som forklaring på deres valg af fagforening. 

"Aalborg-afdelingen med formand Allan Busk i spidsen har virkelig vist, hvordan de først og fremmest vægter deres medlemmer fremfor alt andet", lyder én begrundelse, mens en anden peger på, at det nu er vigtigere end nogensinde at stå i en rigtig fagforening.

– I sidste uge kom der én ung kvinde, som aldrig før har været medlem af en fagforening. Hun havde lagt mærke til os i medierne, og nu syntes hun, det var på tide at blive medlem, fortæller Allan Busk, der glæder sig også over tendensen og er glad for, at der bliver lagt mærke til afdelingens arbejde.

På landsplan har ikke mindst de offentlige fagforeninger generelt oplevet en medlemstilgang på grund af overenskomstforløbet og udsigten til konflikt. I 3F Aalborg er det alle seks branchegrupper, også de private, der har vind i sejlene.

– Og så er det altså værd at bemærke, at de nye medlemmer alle er kommet til efter tidsfristen for at være berettiget til konfliktunderstøttelse, som for 3F's vedkommende var sat til den 1. marts.

Det kan ikke tage glæden fra Allan Busk, at nogle af de nye medlemmer er overflyttet fra andre fagforeninger, og heller ikke at forårets komme sædvanligvis betyder fremgang på statistikken.

– 3F Aalborg har aldrig før oplevet en tilsvarende tilstrømning, slår Allan Busk fast. 

Tendensen med flere medlemmer oplever de også i både 3F Aarhus Rymarken og 3F København. Begge steder er hovedparten - i modsætning til i Aalborg - imidlertid meldt ind, inden tidsfristen for at kunne modtage konfliktstøtte udløb. 

>>LÆS OGSÅ: Sammenholdet i fagbevægelsen er større end set i mange år

09. apr. 2018 - 10:50   10. apr. 2018 - 09:20

OK 2018

noc@arbejderen.dk