21 Feb 2019  

KBH: Spredte skyer, let regn, 7 °C

Lokoførere stemmer massivt nej til OK18

Konflikt kan starte fra 11. juni

Lokoførere stemmer massivt nej til OK18

Lokomotivførerne på lokalbanerne vil ikke finde sig i at skulle holde frokostpause klokken ni om morgenen og ellers skulle stå til rådighed resten af dagen til fyraften klokken 16.

Formanden for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup, mødes torsdag med KL for at forsøge at finde frem til en løsning på arbejdstidsbestemmelserne i den nye overenskomst.
FOTO: Søren Jonesen
1 af 1

De ansatte ved lokalbanerne i Danmark har  stemt nej til udkastet til overenskomst. Det betyder, at der kan bryde konflikt ud fra midnat den 11. juni.

Vi møder i KL torsdag med en klar forventning om at finde en aftale.
Henrik Horup, formand, Dansk Jernbaneforbund

Konflikten handler om arbejdstidsregler. Lokoførerne på lokalbanerne er især utilfredse med, at den nye overenskomst lægger op til, at de kan få stukket en vagtplan i hånden, hvor pauserne ligger, enten lige når de er mødt, eller kort før de skal hjem. Jernbanearbejderne frygter vagtplaner, hvor frokostpausen placeres eksempelvis en time efter de er mødt på arbejde klokken 8 eller kort før fyraften.

Kommunernes Landsforening og Dansk Jernbaneforbund mødes torsdag for at forsøge at nå frem til en løsning.

– Vi møder i KL torsdag med en klar forventning om at finde en aftale. Men det kræver, at vi kan finde hinanden. Ellers er konflikten jo desværre en realitet fra midnat den 11. juni, siger formanden for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup.

Ikke mindre end 85,5 procent af medlemmerne stemte nej. Stemmeprocenten var 79 procent af samtlige 342 medlemmer på lokalbanerne. Dermed har de ansatte sendt et massivt signal til deres fagforbund og til KL om, at problemerne med arbejdstidsreglerne skal løses.

I alt ti lokalbaner på Sjælland med ti millioner passagerer om året og to lokalbaner i Nordjylland med en million passagerer om året vil blive ramt af en eventuel konflikt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. jun. 2018 - 12:02   06. jun. 2018 - 16:53

OK 2018

ml@arbejderen.dk