19 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

LO og FTF indkalder til kongres

Næste skridt i faglig fusion

LO og FTF indkalder til kongres

I dag har LO og FTF besluttet at indkalde til kongres den 13. april, hvor de delegerede skal tage endelig stilling til om de to hovedorganisationer skal lægges sammen.

FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Fredag formiddag har hovedbestyrelsen i LO og forretningsudvalget i FTF besluttet at indkalde til ekstraordinære kongresser, hvor de delegerede skal afgøre om de to hovedorganisationer skal fusionere.

Lønmodtagerne i Danmark kan få en meget stærk stemme - med en solidarisk vision og en handlekraftig organisation.
Bente Sorgenfrey, FTF

– Forbundene og hovedbestyrelsen i LO har haft en god debat om grundlaget for en ny hovedorganisation. Jeg synes, vi er nået frem til et stærkt grundlag for at beslutte, om vi skal etablere en ny hovedorganisation for lønmodtagerne i Danmark, siger LO’s formand Lizette Risgaard efter mødet i LO's hovedbestyrelse.

>>LÆS OGSÅ: Fredag afgør LO og FTF om fusionsplan skal fortsætte

FTF-formand Bente Sorgenfrey udtaler:

– Det er en historisk mulighed for fagbevægelsen. Lønmodtagerne i Danmark kan få en meget stærk stemme - med en solidarisk vision og en handlekraftig organisation.

Fredag den 13.

Den videre skæbne for fusionsplanen afgøres af delegerede fra LO's 18 medlemsforbund og mere end 70 faglige organisationer i FTF fredag den 13. april.

I både LO og FTF er der modstandere af fusionen, og det er derfor ikke givet på forhånd, hvordan udfaldet af de to kongresser bliver.

>>LÆS OGSÅ: 3F siger nej til fusion

Stemmer to tredjedele af deltagere ja i både LO og FTF, vil der samme dag om eftermiddagen være stiftende generalforsamling i den nye hovedorganisation. Den vil være en realitet den 1. januar 2019 og vil favne rundt regnet 1,5 millioner medlemmer.

 

09. feb. 2018 - 12:21   09. feb. 2018 - 13:07

Fusion

noc@arbejderen.dk