22 Sep 2020  

KBH: Let skyet, 14 °C

Løsning i sigte på Amagerværket

Blokade giver pote

Løsning i sigte på Amagerværket

Siden stilladsarbejdere fredag i sidste uge blokerede Amagerværket i protest mod løndumping, er der blevet forhandlet for at finde en løsning. Stilladsarbejderne er klar til et genetablere blokaden, hvis det bliver nødvendigt

Omkring 100 stilladsarbejdere blokerede i fredags for portene til BIO 4 på Amagerværket.
FOTO: Privat
1 af 1

Weekenden over er der blevet forhandlet om stilladsfirmaet K2 Leseni's rolle på nybyggeriet BIO 4 på Amagerforbrændingen i København. Og indtil videre er firmaets aktivitet på værket indstillet, har Arbejderen fået oplyst.

Bliver det her problem ikke løst, så kommer vi igen, og næste gang bliver vi mange flere.
Stilladsarbejder

I fredags blokerede godt 100 organiserede stilladsarbejdere BIO 4 med krav om en løsning på flere måneders problemer med underbetaling af tjekkiske stilladsmontører.

>>LÆS OGSÅ: Amagerværket blokeret

K2 Leseni har oprettet en dansk afdeling og meldt sig ind i Dansk Byggeri. Ikke desto mindre får de ansatte kun 135 kroner i timen, og det er løndumping, mener de danske stilladsarbejdere. De kræver, at de tjekkiske stilladsmontører får det samme i løn som dem selv - det vil sige 220 kroner i timen, hvilket er normen for stilladsarbejde på værker i Københavnsområdet.

Klar til ny blokade

Så længe K2 Leseni ikke er aktive på pladsen og så længe der bliver samarbejdet for at sikre "lige løn for lige arbejde" har stilladsarbejderne indstillet blokaden, men de er klar til at rykke ud igen, hvis det bliver nødvendigt.

– Vi accepterer ikke løndumping og det er ledelsens ansvar at det ikke foregår. Bliver det her problem ikke løst, så kommer vi igen og næste gang bliver vi mange flere, udtalte én af stilladsarbejderne fredag i sidste uge til Arbejderen.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. nov. 2017 - 10:23   20. nov. 2017 - 12:50

Løndumping

noc@arbejderen.dk