21 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 10 °C

Lærerkongres har valgt Gordon Ørskov Madsen som ny formand

Tæt kapløb om formandspost

Lærerkongres har valgt Gordon Ørskov Madsen som ny formand

Det bliver den tidligere formand for Aarhus Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, der kommer til at stå i spidsen for Danmarks Lærerforening. Det afgjorde et tæt formandsvalg på kongressen.

Gordon Ørskov Madsen er ny formand for DLF og overtager posten efter Anders Bondo Christensen, der går af efter 18 år som formand for Lærerforeningen.
FOTO: Kristian Brasen
1 af 1

Danmarks Lærerforening (DLF) har fået ny formand.

Det her bliver en stor opgave. Det er store sko at skulle fylde ud efter Anders.
Gordon Ørskov Madsen, nyvalgt formand DLF

Det bliver den tidligere formand for Aarhus Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, der overtager tillidshvervet efter Anders Bondo Christensen, der har valgt at stoppe efter 18 år som formand for DLF.

– Tak for tilliden. Det her bliver en stor opgave. Jeg tror ikke, I har begreb om, hvor ydmyg jeg er lige nu. Jeg er også glad og lettet. Det er store sko at skulle fylde ud efter Anders, sagde vinderen af formandsvalget, da stemmerne var talt op.

Blot 16 stemmer skilte Gordon Ørskov Madsen og Morten Kvist Refskov i kampen om at blive formand. De fik henholdsvis 156 og 140 stemmer, mens den tredje kandidat Anders Liltorp opnåede blot to stemmer.

Opløbet om formandstitlen blev præcis så tæt, som en afstemning i hovedstyrelsen i sidste uge antydede. Her pegede 11 på Morten Kvist Refskov som formand, ni stemmer gik til Gordon Ørskov Madsen, mens to stemte på Anders Liltorp.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. sep. 2020 - 15:35   24. sep. 2020 - 11:25

Lærerkongres 2020

noc@arbejderen.dk