31 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Kræver tillidsmand ved Kemp & Lauritzen genansat

Strejker på 4. dag

Kræver tillidsmand ved Kemp & Lauritzen genansat

30 VVS’er og fjernvarmefolk i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg har strejket siden tirsdag morgen. De vil have deres tillidsmand genansat.

30 VVS’er og fjernvarmefolk i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg strejker på 4. dag med kravet om at få tillidsmanden genansat.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

30 VVS’er og fjernvarmefolk i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg har strejket siden tirsdag morgen.

Vi mener, at der er tale om en usaglig og uberettiget fyring af tillidsmanden, og går efter at få ham genansat.
Thomas Christensen, Blik & Rør

De strejkende, der er organiseret hos Dansk Metalarbejderforbund og Blik & Rørarbejderforbundet, mødtes fredag morgen blot for at beslutte at fortsætte arbejdsnedlæggelsen. De kræver deres tillidsrepræsentant, der blev fyret den 30. august, genansat.

Hverken arbejdsgiver eller tillidsmand ønsker at udtale sig i sagen.

Uberettiget fyring

Thomas Christensen, der er formand for fagforeningen Blik & Rør Kreds Nord-Midtjylland, hvor den fyrede tillidsmand er medlem, siger til Arbejderen:

– Det er en overenskomststridig strejke, og vi har sagt til medlemmerne, at de skal gå i arbejde. Nu afventer vi organisationsmøde på mandag, hvor vi håber, at der findes en løsning. Vi mener, at der er tale om en usaglig og uberettiget fyring af tillidsmanden, og går efter at få ham genansat. 

Trods fagforeningens opfordring om at indstille strejken og Arbejdsrettens pålæg om at genoptage arbejdet står den fyrede tillidsmands kolleger fast.

Ifølge Arbejderens oplysninger har det ulmet i længere tid på arbejdspladsen, og fyringen af den tillidsvalgte var den bekendte dråbe.

Ren chikane

Arbejdsmiljørepræsentant Daniel Jokumsen Nielsen fortæller til Nordjyske, at ledelsen tidligere har forsøgt at komme af med tillidsrepræsentanten. Ifølge Daniel Jokumsen Nielsen er den reelle grund, at tillidsmanden, der har været ansat ved Kemp og Lauritzen i et års tid, har påpeget for mange fejl og mangler.

– Det er ren chikane. Der er reelt intet andet i det her, end at ledelsen bare vil have ham væk, udtaler Daniel Jokumsen Nielsen til Nordjyske.

De strejkende mødes igen mandag morgen for at tage stilling til, hvad de gør.

Bod og støtte

Mandag kommer konflikten for Arbejdsretten igen, og det forventes, at de strejkende idømmes skærpet bod.

Du kan støtte de strejkende med et beløb – stort som lille – ved at indbetale på reg.nr. 7446 konto nr. 0001025673. Du bedes bemærke, at beløbet er til støtte for de strejkende.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. sep. 2019 - 13:45   08. sep. 2019 - 15:22

Strejke

noc@arbejderen.dk