24 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Kræver en løsning på 40-50 timers arbejdsuge

Skraldemænd fortsætter strejke

Kræver en løsning på 40-50 timers arbejdsuge

Mandag morgen besluttede skraldemændene ved Remondis i Frederikshavn at fortsætte den strejke, de indledte i sidste uge. De vil ikke længere arbejde 40-50 timer hver uge.

Skraldebilerne i Frederikshavn Kommune kører ingen steder i dag. Skraldemændene besluttede mandag morgen at fortsætte deres strejke.
FOTO: Privat
1 af 1

Borgerne i Frederikshavn Kommune får heller ikke hentet affald i dag.

Skraldemændene mødte mandag morgen klokken 5:30, men tillidsrepræsentant Palle Jørgensen måtte skuffe kollegerne med, at der ikke har været kontakt med firmaet siden i fredags. 

Så snart der er kommet en forhandlingsløsning, folkene kan nikke til, er de klar til at køre igen.
Palle Jørgensen, tillidsrepræsentant

– Til stor skuffelse og frustration for kollegerne, så har vi intet hørt fra Remondis, siden jeg snakkede med driftschef Henrik Bøttern fredag morgen. Da ringede han for at fortælle, at firmaet ikke forhandler, så længe vi strejker, siger Palle Jørgensen til Arbejderen.

Efterfølgende stemte kollegerne, og de var enige om at fortsætte strejken for arbejdsforhold, de kan holde til.

>>LÆS OGSÅ: Skraldemænd i Frederikshavn strejker på tredje dag

For lange arbejdsdage

Skraldemændene har siden oktober måned sidste år døjet med stort set systematisk overarbejde, fordi Frederikshavn Kommune har skiftet affaldssystem fra sække til to-kamre-spande. Det kræver ekstra tid at tømme spandene og betyder, at skraldemændene går mellem 10 og 15 kilometer ekstra på en arbejdsdag. Det kan de ikke holde til, og derfor kræver de, at Remondis finder en løsning.

To kolleger fik i sidste uge skriftlige advarsler, fordi de sagde nej til overarbejde. Ud over en løsning på overarbejdet kræver de strejkende, at advarslerne bliver trukket tilbage.

Faglig sekretær i 3F Frederikshavn, Per Thorup, havde håbet, at Remondis var dukket op til møde i fagforeningen mandag formiddag klokken 11.

– Men det gjorde de så ikke. De vil åbenbart ikke snakke med os lokalt. Nu sender vi sagen til 3F forbund, der må tage sagen op på et mæglingsmøde med Dansk Industri, fortæller Per Thorup til Arbejderen.

Remondis ønsker ikke at udtale sig til pressen om sagen – hverken om det vedvarende overarbejde eller de skriftlige advarsler til ansatte, der siger fra over for overarbejdet. Det udtaler direktionsassistent Krista Sørensen til Arbejderen.

Du kan støtte de strejkende

Meldingen fra skraldemændene er til gengæld klokkeklar:

– Så snart der er kommet en forhandlingsløsning, folkene kan nikke til, er de klar til at køre igen. Og de er parat til at knokle en vis del ud af bukserne for at samle så meget affald ind så hurtigt som muligt, siger Palle Jørgensen og tilføjer, at skraldemændene mødes igen tirsdag morgen klokken 5:30.

Strejken bliver behandlet i Arbejdsretten mandag eftermiddag. Her forventes de strejkende at blive pålagt at gå i arbejde igen, og de står til en bod for at have kastet sig ud i en overenskomststridig strejke.

Du kan støtte de strejkende med et beløb – stort som lille – på MobilePay 2680 4730. Mærk beløbet 'Støtte til de strejkende'.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. maj. 2019 - 10:46   13. maj. 2019 - 22:05

Fagligt

noc@arbejderen.dk