13 Jul 2020  

KBH: Overskyet, 14 °C

Kommunister i aktion for højere dagpenge

Krav om coronatillæg

Kommunister i aktion for højere dagpenge

Antallet af arbejdsløse er steget voldsomt under coronakrisen. Tårnby Kommune er blandt de hårdest ramte. Der er brug for et coronatillæg til både dagpenge og kontanthjælp, slog Kommunistisk Parti Amager fast, da de gik på gaden onsdag.

FOTO: Carl-Aage Jensen
1 af 1

Der er et akut behov for at hæve arbejdsløshedsdagpengene, mener Kommunistisk Parti.

Kommunistisk Parti mener, at der øjeblikkeligt skal indføres et coronatillæg på både dagpenge og kontanthjælp. 
Ulla Rosenvold, KP Amager

Onsdag hængte partiets Amager-afdeling et stort banner op ved Tårnby Torv for at sætte fokus på kravet om højere dagpenge.

Banneret blev meget positivt modtaget af flere forbipasserede stilladsarbejdere.

– Coronakrisen har fået arbejdsløsheden til at stige voldsomt over hele landet. Tårnby Kommune er særligt hårdt ramt. Her steg antallet af nytilmeldte arbejdsløse med omkring 50 procent fra midten af marts til slutningen af april, siger Ulla Rosenvold, formand for Kommunistisk Parti Amager.

– De arbejdsløse står i en svær situation, hvor det i lang tid fremover vil være svært at finde nyt arbejde på grund af den dybe krise. Uden varsel falder deres indtægt drastisk, tilføjer hun. 

Gennem de sidste mange år er dagpengenes værdi blevet udhulet. 3F Kastrup oplyser, at for deres medlemmer svarer dagpengene i dag kun til omkring 50 procent af lønnen, når pensionen regnes med.

– Kommunistisk Parti mener, at der øjeblikkeligt skal indføres et coronatillæg på både dagpenge og kontanthjælp. De arbejdsløse er nogle af dem, der betaler den højeste pris for coronakrisen. De har også brug for en hjælpepakke, erklærer Ulla Rosenvold.

Den svenske regering tog for over en måned siden initiativ til at gennemføre en midlertidig stigning af dagpengene og samtidig gøre det lettere at få adgang til dagpenge. Den danske regering burde for længst være fulgt i svenskernes fodspor, mener kommunisterne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. maj. 2020 - 08:29   21. maj. 2020 - 08:30

Arbejdsløse

ur@arbejderen.dk