19 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

Assens begår brud på retssikkerhed

Socialrådgiverne klager over kommunen:

Assens begår brud på retssikkerhed

Samtaler på Jobcenter Glamsbjerg foregår, så alle kan se og høre det. Det bryder med retssikkerhed og tavshedspligt, mener socialrådgiverne. Kommunen afviser.

Arkivfoto
FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1

De ansatte på Jobcenter Glamsbjerg og arbejdsløse er til offentligt skue, når der afholdes samtaler i storrumskontoret i Jobcenter Glamsbjerg. Alle kan nemlig se og høre, hvad der foregår, og det er et brud på både retssikkerhed og tavshedspligt.

Nu skriver vi igen til kommunen, hvad vi mener om sagen.
Anne Jørgensen, DS Region Syd

Sådan skriver Dansk Socialrådgiverforening i et brev til Assens Kommune, som Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

I brevet står der også, at det langtfra er første gang, der er problemer med manglende lokaler, hvor der kan foregå samtaler i al fortrolighed:

"Problemerne er blevet påpeget gentagne gange af socialrådgivere, TR og AMIR over meget lang tid overfor lokal ledelse, uden at problemerne er blevet løst. Det er påpeget i sidste APV-undersøgelse, men ledelsen afviste, at det var et emne, der relaterede til arbejdsmiljø og APV-arbejdet," står der blandt andet i brevet.

Ingen problemer

I et svar til socialrådgiverforeningen skriver jobcenterchef i Assens Kommune Ulla Drejer:

– Vi oplever, at forholdene for afvikling af samtaler med borgere i Job og Vejledning, Nørregade 42, Glamsbjerg er i orden.

Ifølge Fyens Stiftstidende lyder begrundelsen fra jobcenterchefen blandt andet, at der ikke tales om personfølsomme emner ved samtalerne, og at der altid er mulighed for at benytte et samtalerum til en samtale, hvis borgeren ønsker det. 

Den udlægning afviste medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening på et møde i sidste uge.

– Ingen af dem kan genkende det, jobcenterchefen svarer i brevet. Det har vi taget ad notam, og så skriver vi igen til kommunen, hvad vi mener om sagen, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd Anne Jørgensen til Fyens Stiftstidende.

>>LÆS OGSÅ: Jobcenter har været på kant med loven i årevis

11. dec. 2017 - 16:38   13. dec. 2017 - 08:51

Retssikkerhed

noc@arbejderen.dk