02 Apr 2020  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

It-forbundet PROSA sender strejkevarsel til IBM

Nærmere konflikt

It-forbundet PROSA sender strejkevarsel til IBM

Tirsdag modtog IBM i Odense andet strejkevarsel fra PROSA. Finder parterne ikke en løsning inden den 27. september, kan der udbryde konflikt.

IBM vil ikke overenskomstsikre PROSAs medlemmer. Nu varsler it-forbundet konflikt, der kan træde i kraft den 27. i denne måned.
FOTO: prosa.dk
1 af 1

Tirsdag sendte PROSA – Forbundet af It-professionelle andet strejkevarsel til ledelsen i IBM. Forklaringen er fortsat uenighed om overenskomstdækningen af de ansatte hos IBM i Odense.

Vi vil have anerkendt, at også vores medlemmer kan overenskomst-dækkes af større amerikanske selskaber. 
Niels Bertelsen, formand PROSA

PROSA's medlemmer holdt møde den 16. september, hvor de besluttede at bede forbundet om at fremsende konfliktvarslet.

– Vi vil have anerkendt, at også vores medlemmer kan overenskomstdækkes af større amerikanske selskaber. Vi kan åbenbart ikke få en ordentlig dialog i gang med IBM, og derfor er vi nødsaget til at varsle konflikt, siger PROSAs formand Niels Bertelsen, der glæder sig over den massive opbakning fra de berørte medlemmer hos IBM.

Eventuel konflikt den 27. september

En eventuel konflikt kan bryde ud fredag den 27. september ved arbejdstids begyndelse, medmindre IBM inden da kommer tilbage til forhandlingsbordet og tegner overenskomst med PROSA.

Oprindeligt afsendte PROSA og HK/Privat i fællesskab et overenskomstkrav til IBM. Det skete i foråret, men efter 49 dages tilløb til dialog afviste den multinationale koncern via Dansk Industri at indgå i forhandlinger.

>>LÆS OGSÅ: PROSA og HK venter på IBM

Ifølge PROSA komplicerede HK/Privats eksisterende overenskomst med IBM forløbet, og PROSA sendte derfor sit eget konfliktvarsel til én af de største og ældste it-virksomheder i verden den 14. juni.

Konflikten om den manglende overenskomstdækning har stået på siden 1. oktober 2018, hvor IBM overtog en gruppe på godt 260 ansatte fra danske KMD og det indiske it-firma Tech Mahindra.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. sep. 2019 - 09:56   18. sep. 2019 - 12:22

Overenskomst

noc@arbejderen.dk