04 Jul 2020  

KBH: Overskyet, 17 °C

Hver fjerde 3F'er oplever sløseri med sikkerheden

Dårligt arbejdsmiljø

Hver fjerde 3F'er oplever sløseri med sikkerheden

Hver fjerde 3F'er har problemer med sikkerheden på jobbet, og er der travlt, bliver det endnu værre, viser en ny undersøgelse.

3F'ere oplever, at arbejdsgiverne sløser med sikkerheden – især hvis der er travlt. Arkivfoto
FOTO: PN
1 af 1

Over en fjerdedel af 3F'erne oplever "meget ofte eller nogle gange", at ledelsen på deres arbejdsplads sløser med sikkerheden i det daglige arbejde. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for fagforbundet, skriver Fagbladet 3F.

Det er simpelthen ikke okay. Der må aldrig gås på kompromis med sikkerheden. 
Ulla Sørensen, 3F

Er der travlt på arbejdspladsen, ser det endnu værre ud. Så oplever flere end en tredjedel af 3F-medlemmerne "meget ofte eller nogle gange" problemer med deres egen sikkerhed.

– Det er simpelthen ikke okay. Der må aldrig gås på kompromis med sikkerheden, siger Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, til Fagbladet 3F. 

31 døde på jobbet

Hvert år bliver der anmeldt cirka 40.000 ulykker på danske arbejdspladser, og sidste år døde 31 personer i forbindelse med deres arbejde. Det er seks personer mere end i 2017, fremgår det af en opgørelse fra Arbejdstilsynet.

Ulla Sørensen understreger, at det er arbejdsgivernes ansvar at sikre og planlægge arbejdet, så de ansatte ikke kommer til skade – også når der er ekstra travlt.

– Vores medlemmer skal kunne komme hjem fra arbejde uden skader på kroppen, siger Ulla Sørensen.

Ud over at mennesker kommer til skade og i værste fald risikerer at dø, fordi sikkerheden på arbejdspladsen ikke er i orden, så har dårligt arbejdsmiljø også en økonomisk side. Og det kan slet ikke betale sig at sløse med sikkerheden, lyder det fra 3F's arbejdsmiljøpolitiske chef.

80 milliarder kroner – om året

Dårligt arbejdsmiljø koster hvert år samfundet op mod 80 milliarder kroner. Det kom frem i september måned 2018, da et ekspertudvalg fremlagde anbefalinger til en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats i Danmark. Beløbet dækker blandt andet over udgifter til sygedagpenge, udgifter til sundhedsvæsenet, tab af produktion i virksomhederne og færre skatteindtægter.

– Det er helt ubegribeligt, at nogle arbejdsgivere ikke tænker lidt længere frem end til den næste ordre i bogen, siger Ulla Sørensen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. aug. 2019 - 09:49   19. aug. 2019 - 14:53

Arbejdsmiljø

noc@arbejderen.dk