22 Oct 2018  

KBH: Let skyet, 11 °C

Glade litauere får deres penge

Forlig på Store Tingbakke

Glade litauere får deres penge

På under en uge har 3F lukket en sag om lønsnyd på 600.000 kroner til litauisk byggesjak. Danske håndværkeres sympatistrejke har været med til at presse firmaet, mener 3F Aalborg.

Nu får det litauiske byggesjak - hvoraf nogle ses på billedet - deres penge. Litauerne er meget taknemmelige for den hjælp, de har fået.
FOTO: Privat
1 af 1

Onsdag aften lykkedes det 3F at få underskrevet en aftale med firmaet Rectus Byg om at betale de ialt cirka 600.000 kroner, som et litauisk byggesjak har til gode i løn, pension og friepenge. De ti mand har siden foråret arbejdet på et omfattende renoveringsprojekt på Store Tingbakke i Vodskov. 

Jeg er helt sikker på, at sympatitilkendegivelserne fra alle de danske håndværkere har været med til at presse firmaet.
Reidar Kogstad, 3F Aalborg

– Firmaet indbetalte nogle af pengene tidligere på ugen. Nu har vi sort på hvidt, at resten kommer i dag (torsdag, red.). De har også lovet fremadrettet at regulere lønnen, fortæller Reidar Kogstad, formand for byggegruppen i 3F Aalborg, til Arbejderen.

Torsdag i sidste uge nedlagde litauerne arbejdet, og de gik ikke i gang igen før mandag, da de første indbetalinger fra Rectus Byg blev registreret. To gange fik det østeuropæiske byggesjak følgeskab af samtlige 50-60 andre håndværkere på pladsen. De strejkede i nogle timer i sympati med de udenlandske kollegaer.  

– Jeg er helt sikker på, at sympatitilkendegivelserne fra alle de danske håndværkere har været med til at presse firmaet. Det har fremskyndet processen og betydet, at vi relativt hurtigt har kunnet lukke sagen, siger Reidar Kogstad, der kalder det et skoleeksempel på faglig solidaritet.

3F holder øje med, om der tikker penge ind på litauernes konti torsdag, og om den lovede regulering kan ses på næste lønudbetaling.

21. sep. 2017 - 09:02   21. sep. 2017 - 11:41

Dumping

noc@arbejderen.dk