14 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Gate Gourmet ansatte står fast

Fortsætter strejke

Gate Gourmet ansatte står fast

Utilfredsheden med opsagte lokalaftaler er så udbredt, at 500 ansatte ved Gate Gourmet har besluttet at strejke videre på trods af bod.

FOTO: Ra Boe / Wikipedia CCA3.0
1 af 1

500 timelønnede ved cateringsfirmaet Gate Gourmet fortsætter den strejke, de startede tirsdag eftermiddag.

Det betyder, at der fortsat ikke bliver leveret hverken mad eller drikke til flyselskaberne, der benytter Københavns Lufthavn.

Folk vil ikke finde sig i, at ledelsen vil afskaffe de personalegoder, som vi har i dag.
Jørgen Horn, talsperson

– Folk er meget besluttede på at fortsætte strejken. De vil ikke finde sig i, at ledelsen vil afskaffe de personalegoder, som vi har i dag. Hvert hold, der møder ind tager stilling til, hvad der skal ske, og indtil nu lyder det fra folk, at de er klar til at holde stand på Kystvejen hen over weekenden, fortæller de strejkendes talsperson Jørgen Horn til Arbejderen.

>>LÆS OGSÅ: "Vi vil beholde personalegoderne"

Tidlig morgen møder der mellem 100 og 150 af de strejkende op på firmaets adresse Kystvejen 42, og så bliver folk ellers fordelt, så der døgnet rundt kan blive holdt øje med, at der ikke kommer nogen og tager deres arbejde. Det kan blive en kold omgang især i nattetimerne, men de strejkende har lejet en bus, så de kan komme ind og varme tæerne.

Venter på udspil

– Vi er rigtig kede af det her, fordi vi ved, at det rammer kunderne og passagererne. Så vi håber da på, at der kommer et udspil fra ledelsen, siger talspersonen.

Sidst ledelsen og tillidsfolkene mødtes onsdag, gik de fra hinandne igen uden at lande en løsning. Som kompensation for de goder, ledelsen vil afskaffe, havde den foreslået, at en tredjedel af de ansatte på 50 + kunne gøre brug af muligheden for at holde en uges ekstra fri én gang om året med løn. Og at ledelsen selv ville vælge, hvem der skulle have gavn af den mulighed. I dag er det en ret for alle, der er fyldt 50 år og har været ansat i mindst 10 år i firmaet.

– Lige nu er der ikke optræk til nyt møde med ledelsen, konstaterer Jørgen Horn og fortsætter:

– Vi er kaldt i Arbejdsretten i eftermiddag. Og mon ikke vi der får at vide igen, at vi skal gå i arbejde, og at vi ellers bliver pålagt skærpet bod.

Oplysning til flypassagerer

De strejkende er begyndt at dele løbesedler ud til flypassagerene for at fortælle om baggrunden for strejken. 

Ifølge Arbejderens oplysninger har strejken ikke ført til aflysninger af flyafgange, men de strejkende har en fornemmelse af, at langdistancefly henter mad og drikke i nærliggende lufthavne og så kommer tilbage til Københavns Lufthavn for at hente passagererne.

Du kan støtte de strejkende ved at indbetale små som store beløb på reg.nr. 5324 konto 0512584.

03. nov. 2017 - 12:41   03. nov. 2017 - 13:14

Strejke

noc@arbejderen.dk