22 May 2019  

KBH: Overskyet, dis, 12 °C

Fritstillede står vagt mod strejkebrydere

Konflikt Axel Towers

Fritstillede står vagt mod strejkebrydere

DEKO forsøger at snige håndværkere ind på Axel Towers for at få dem til udføre strejkeramt arbejde. Indtil videre holder de fritstillede tømrere stand, og det komplicerede gipsarbejde på byggeriet ligger stadig stille.

Onsdag morgen klokken 6:00 - en time før normal mødetid - forsøgte DEKO at snige håndværkere ind på byggeriet af Axel Towers. Indtil videre nægter de udefrakommende håndværkere at udføre konfliktramt arbejde.
FOTO: Nicolaj Jensen
1 af 1

DEKO har de seneste to dage forsøgt at snige håndværkere ind på byggeriet af Axel Towers i København for at få dem til at udføre konfliktramt arbejde.

DEKO er sgu snu. De havde bedt folkene om at stille på pladsen en time før normal arbejdstid. 
Julius Gudmundsson, talsperson 

Onsdag morgen drejede det sig om 10-15 personer fra firmaets jyske afdeling og servicefolk fra Sjælland. 

– DEKO er sgu snu. De havde bedt folkene om at stille på pladsen en time før normal arbejdstid. Men de fleste af dem valgte at tage hjem igen, efter at vi havde snakket med dem og fortalt dem, at de ikke skal udføre strejkeramt arbejde, fortæller Julius Gudmundsson til Arbejderen og tilføjer:

– Der er stadig nogle stykker inde på pladsen, men så vidt vi ved, er der ingen af dem, der rører vores arbejde.

Strid om løn

Julius Gudmundsson er talsperson for de 40 fritstillede tømrere og snedkere, der i mandags fik besked af DEKO på enten at stoppe deres strejke eller pakke deres værktøj sammen og forlade arbejdspladsen. Arbejdet, han hentyder til, drejer sig om opsætning af buede gipspladser i det prestigefyldte byggeri, og konflikten er udløst af et sammenbrud i forhandlingerne mellem sjakket og firmaet om lønnen for at udføre det komplicerede arbejde.

Konflikten begynder at sætte spor på byggeriet. I næsten tre uger er der ikke blevet sat gipsvægge og -lofter op og det resulterer i, at elektrikerne ikke kan trække kabler og sætte lys op, ligesom arbejdet med udsugning og andre installationer bliver forsinket. Bliver arbejdet ikke klar til den fastsatte afleveringsdato, vanker der bøder til DEKO.

De fritstillede er derfor indstllet på, at DEKO sætter yderligere pres på for at få andre håndværkere til at udføre gipsarbejdet, og de bliver ikke overrasket, hvis firmaet gør alvor af truslerne om at sætte udenlandsk arbejdskraft ind.

Skytset klar

– Men vi er forberedte. Vi holder et vågent øje med pladsen, og indtil videre står vi selv ved porten hele dagen. Der er da folk, der kigger forbi og spørger om de skal hjælpe. I dag har der været et arbejdsløst murersjak og nogle enkeltpersoner med kaffe. Vi har masser af tilkendegivelser om støtte, men vi venter med at rulle hele skytset ud til, det bliver nødvendigt, lyder det fra Julius Gudmundsson.

Hele skytset er i den her forbindelse masser af enkeltpersoner og forskellige håndværkergrupper, herunder stilladsarbejderne i København, der har lovet at stille op, hvis tømrerne og snedkerne kalder.

De fritstillede modtager hele tiden opløftende beskedder på deres støttetelefon, ligesom folk fra hele landet er flinke til at indbetale små som store støttebeløb på MobilePay.

Du kan støtte de fritstillede økonomisk på Swipp eller MobilePay 71 35 02 53 eller ved at indbetale på konto 8401-1288713.

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. okt. 2016 - 12:13   07. okt. 2016 - 10:03

Faglig konflikt

noc@arbejderen.dk
Støt de strejkende på Axel Towers
  • Støt økonomisk på Swipp eller MobilePay 71 35 02 53 eller på konto 8401-1288713

  • Ring til sjakket på telefon 71 35 02 53, meld din opbakning og spørg om du kan hjælpe med noget

  • Spred videolinket med deres opråb: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=7z_xlOqJpPE

  • Meld dig på sms-kæden i tilfælde af, at der bliver sat strejkebrydere på sjakkets arbejde. Skriv til hallojpladsen@gmail.com eller til tlf. 71 35 02 53

  • Læs mere om konflikten på facebook: Støttegruppe for tømrerne på Axel Towers