12 Dec 2018  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

FOA samler 2000 tillidsfolk

I afgørelsens time

FOA samler 2000 tillidsfolk

Samtidig med at forhandlerne fra både stat, regioner og kommuner var indkaldt til samlet møde i Forligsinstitutionen, var 2000 tillidsfolk fra FOA samlet i Odense.

Tirsdag formiddag kørte busser læsset med FOA-tillidsrepræsentanter fra hele landet til stormøde i Odense.
FOTO: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
1 af 1

I dag FOA haft samlet cirka 2000 tillidsfolk fra hele landet til møde i Odense. Det skete samtidig med, at topforhandlerne på det kommunale, regionale og statslige område var samlet i Forligsinstitutionen i København til et sandsynligvis sidste forsøg på at lande en overenskomstaftale.

På mødet kan vi bekræfte hinanden i, at vi er klar til at kampgejsten er intakt.
Annette Bendix, Næstved

– Alle er vist klar over, at forhandlingerne er inde i et skæbnedøgn. Uanset om det ender med forlig eller forlis, så kan vi bruge mødet til enten at takke hinanden for indsatsen indtil nu eller til at bekræfte hinanden i, at vi er klar til at fortsætte aktiviteterne. Kampgejsten er intakt, siger fællestillidsrepræsentant på daginstitutionsområdet i Næstved Annette Bendix, da Arbejderen snakker med hende i frokostpausen.

Mari-Ann Petersen, der er formand for FOA SOSU i København, hæfter sig også ved den kampvilje, som mødedeltagere giver udtryk for.

– Lige nu gøres der forsøg på at slå kiler ind i de offentligt ansattes solidaritetspagt, men jeg kan fortælle, at hver gang, der er én her i salen, der siger, at solidaritetspagten holder, så bryder klapsalverne ud, siger Mari-Ann Petersen og fortsætter:

– Der er en udbredt forståelse af, at betydningen af at stå sammen rækker langt ud over de her overenskomstforhandlinger. Som en tillidsrepræsentant sagde, så har vi vundet, uanset hvordan OK18 falder ud, fordi vi kan tage sammenholdet med videre frem.

Næstformand i FOA Mona Striib er heller ikke i tvivl om værien af at samle forbundets tillidsfolk. 

– Vi kan sende et signal til forhandlerne, både vores egne og arbejdsgiverene, om, at vi er klar til at gå hele vejen. Ender forhandlingerne med et forlig, så fortsætter aktiviteterne for at sikre en høj stemmedeltagelse, siger Mona Striib til Arbejderen.

De 2000 deltagere vedtog en udtalelse, inden de drog hver til sit. Du kan læse udtalelsen her.

Tirsdag eftermiddag var der fortsat forhandlinger i Forligsinstitutionen, hvor også FOA's forbundsformand Dennis Kristensen befandt sig. Parterne havde frem til midnat tirsdag til at blive enige. I modsat fald ville forligsmand Mette Christensen - ifølge en hilsen fra Dennis Kristensen til mødet i Odense - opfatte sin rolle som udspillet. Underforstået, at hun ikke udskyder konflikten i yderligere 14 dage.

En strejke kan starte søndag 22. april, og arbejdsgivernes lockout den 28. april.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. apr. 2018 - 10:00   17. apr. 2018 - 15:59

OK 2018

noc@arbejderen.dk