28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

FOA afblæser konflikt mod privat plejefirma

Har tegnet overenskomst

FOA afblæser konflikt mod privat plejefirma

Truslen om konflikt har fået det private firma Vika Pleje til at tegne overenskomst med FOA. Forbundsformand Mona Striib glæder sig.

FOA-formand Mona Striib.
FOTO: FOA
1 af 1

Lige op til pinse skrev ledelsen i det private plejefirma Vika Pleje under på en tiltrædelsesoverenskomst med FOA. Det betyder, at den konflikt, der var varslet fra den 15. juni mod firmaet, hermed er afblæst.

Vi ser stadig en del af de her virksomheder, som dumper løn og arbejdsforhold for at score højere profit.
Mona Striib, FOA-formand

Vika Pleje har siden 2013 været godkendt til at levere pleje til ældre i Halsnæs Kommune. FOA har i flere år forgæves forsøgt at få firmaet til at tegne overenskomst.

Forbundet har regnet sig frem til, at de ansatte i Vikapleje hvert år er gået glip af knap 90.000 kroner i løn og pension i forhold til deres kolleger i den kommunale ældrepleje og andre private plejefirmaer, som har overenskomst med FOA.

– Vi kan ikke acceptere, at medarbejdere, som leverer pleje til de ældre i Halsnæs Kommune, skal arbejde under ringere vilkår end deres kolleger i den kommunale ældrepleje og andre private leverandører. FOA har overenskomst med en lang række plejevirksomheder på det private område, men vi ser stadig en del af de her virksomheder, som dumper løn og arbejdsforhold for at score en højere profit, sagde FOA-formand Mona Striib, da konfliktvarslet blev sendt afsted den 15. maj.

Hun glæder sig over, at det nu er lykkedes at få ordnede forhold for de ansatte.

– Med overenskomsten er medarbejderne sikret den løn og de vilkår, der er aftalt på det private område. Samtidig har vi sikret, at der er lige vilkår for de andre leverandører på markedet med overenskomst, siger Mona Striib.

De ansatte har blandt andet fået ret til en højere arbejdsgiverbetalt pension, tillæg for overarbejde og fem feriefridage.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. jun. 2019 - 09:22   11. jun. 2019 - 10:00

Overenskomst

ur@arbejderen.dk