14 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Færre østarbejdere søger det danske arbejdsmarked

Ny udvikling

Færre østarbejdere søger det danske arbejdsmarked

Antallet af østarbejdere, som søger arbejde i Danmark er faldet drastisk. Dansk Arbejdsgiverforening er bekymret, men LO glæder sig på vegne af de arbejdsløse.

FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

65 procent færre østeuropæiske arbejdere har inden for de sidste 15 måneder søgt arbejde i Danmark fordi løn- og levevilkårene er blevet mere gunstige i hjemlandene. Lizette Risgaard ser nu muligheden for at flere af de 100.000 arbejdsløse danskere via uddannelse kan komme i arbejde.

Jeg er mere bekymret over, at der er 100.000 danskere, som står uden for arbejdsmarkedet og gerne vil ind og have et arbejde.
Lizette Risgaard, LO

Dansk Arbejdsgiverforenings administrative direktør Jacob Holbraad er derimod bekymret for udviklingen.

– Det er meget, meget bekymrende, at strømmen af europæisk arbejdskraft til Danmark fra Polen og Østeuropa er gået fra en stærk rivende flod til en lille stille bæk. Hvis kilden fra Østeuropa tørrer ud, kan vi hurtigt komme til at mangle kvalificerede folk, siger Jacob Holbraad til Finans.dk.

LO's Lizette Risgaard kalder arbejdsgiverforeningens budskab "misvisende", da der fortsat er over 200.000 udlændinge på det danske arbejdsmarked.

– Jeg er mere bekymret over, at der er 100.000 danskere, som står uden for arbejdsmarkedet og gerne vil ind og have et arbejde. Jeg håber da, at man vil efteruddanne dem, siger hun.

05. dec. 2017 - 10:18   05. dec. 2017 - 15:19

Arbejdsmarked

bs@arbejderen.dk